пʼятниця, 09 листопада 2007 17:08

У Вайнони Райдер було шість нещасливих романів

Автор: фото: reuters
  Вайнона Райдер із режисером Річардом Лінклейтером на кінофестивалі у Лос-Анджелесі на прем’єрі фільму ”Помутніння”
Вайнона Райдер із режисером Річардом Лінклейтером на кінофестивалі у Лос-Анджелесі на прем’єрі фільму ”Помутніння”

Голлівудська актриса Вайнона Райдер, 36 років, уперше знялася голою у фільмі "Секс і 101 смерть". Вона не з"являлася на екранах сім років — відтоді, як у грудні 2001-го її арештувала поліція. Актриса намагалася винести з магазину одяг і аксесуари на суму $4760. Райдер пояснила, що готувалася до зйомок стрічки, в якій мала грати злодійку. Подейкують, вона страждає на клептоманію.

Судовий процес над Райдер тривав рік, його транслювали по телебаченню. Актрису засудили до трьох років позбавлення волі умовно. Вона сплатила штраф $10 тис. і 480 год. відпрацювала на громадських роботах. А ще мала пройти курс лікування в психіатричній клініці.

Уперше вона лікувалася у психіатрів у 20 років. Передозувала наркотики і мало не померла. Її батьки були хіпі. Батько дівчини Майкл писав книжку про вплив ЛСД на людину. Хресним батьком Вайнони був наркогуру Тімоті Лірі. Коли дівчинці виповнилося сім років, родина переїхала в комуну хіпі поблизу містечка Ельк у Каліфорнії. Там навіть не було телевізора. Інколи мати Сінді Ґоровітц влаштовувала в старому сараї кінотеатр, де донька дивилася класику світового кіно. З 11 років Вайнона почала фарбувати волосся у різноманітні кольори. У 12 років дівчину побили однокласники в місті Петалума. Її, коротко підстрижену, прийняли за хлопчика. Відтоді Райдер навчалася вдома.

16-річна Вайнона закохалася в 26-річного актора Джонні Деппа. Вони познайомилися під час зйомок стрічки "Едвард — руки-ножиці". Депп зробив на плечі татуювання "Вайнона Форевер". Пара заручилася, але батько Райдер не дав згоди на їхнє весілля. До акторки дійшли чутки, що Джонні з"являється на людях із повіями. Він сказав Вайноні: "Ти свята, а я порочний. Ми не пара". І пішов. Татуювання переробив на "Вино Форевер".

Підтримує контакти з померлими родичами

— Ми залишилися з Джонні друзями. Мені щастить лише на дружбу, — зізнається актриса.

Роман Райдер із солістом групи "Соул Асейлем" Девідом Пірнером тривав три роки. Музикант страждав на аутизм, уживав наркотики. Коротка інтрижка з актором Девідом Духовни теж завершилася розривом. Коли він пішов, Вайнона відмовилася від їжі й забагато пила.

Невдовзі актриса закохалася в Мета Деймона. Через рік вони оголосили про заручини, купили квартиру. Однак чоловік закрутив роман із Пенелопою Крус. Інший бойфренд Вайнони — актор Роберт Дауні-молодший був хронічним наркоманом. Їхні стосунки теж не склалися.

— Я не можу розібратися в собі, тож не готова до сімейного життя, — зізналася актриса.

Актриса вірить у життя після смерті й підтримує контакти з померлими родичами. Якось їй наснилося, що літак, яким летів режисер Річард Аттенборо, розбився в горах. Вона прокинулася серед ночі, зателефонувала йому і вмовила здати авіаквиток. Наступного дня в теленовинах повідомили, що це судно зазнало авіакатастрофи.

Нещодавно в одному з нічних клубів Голлівуду її бачили з актором Велом Кілмером. Вайнона приїжджає до Кілмера в гості на голлівудську віллу і живе там по кілька днів.

1971, 29 жовтня — Вайнона Райдер (справжнє ім"я — Вайнона Лаура Горовітц) народилася в містечку Вайнона, штат Мінесота в сім"ї нащадків єврейських емігрантів з Росії та Румунії
1984 — навчається на акторських курсах при "Амерікен Консерветері С"єтер", узяла псевдонім "Райдер" — на честь улюбленого співака батька Мітча Райдера
1986 — зіграла у фільмі "Лукас"
1989 — зустрічається з Джонні Деппом
1992 — зустрічається з музикантом Девідом Пірнером
1993 — у Петалумі педофіл викрав 12-річну дівчинку; Райдер встановила винагороду у $200 тис. за допомогу в пошуках
2000 — отримала зірку на Алеї слави в Голлівуді
2001 — заарештували за крадіжку в магазині

Зараз ви читаєте новину «У Вайнони Райдер було шість нещасливих романів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі