середа, 24 грудня 2008 16:01

У Литовченко потріскалися стіни в кухні

У Литовченко потріскалися стіни в кухні

— У будинку стало неможливо жити, — скаржиться власниця модельного агентства "Карін" 38-річна Влада Литовченко. Із доньками 8-річною Христиною та Маргаритою, 18 років, жінка живе в дворівневій квартирі площею 150 кв. м на вул. Шовковичній у Києві. Поряд — будівля Верховної Ради.

— Наш житловий будинок заселили офіси. Я є власницею квартири N21 на четвертому поверсі, квартиру поруч — 22-гу — викупив бізнесмен Геннадій Балашов. Уже рік тут роблять ремонт під офіс. Мало того, він захопив собі й чердак. Якось моя Христина злякалася вночі — на чердаку хтось голосно стукав. Донька прибігла до мене й плаче: "Мамо, там що, привиди ходять?" Я думала, що бомжі залізли, але в нашому будинку сидить консьєржка.

Раніше квартира N22 належала літній сімейній парі.

— Коли дідусь помер, бабусі, мабуть, запропонували хороші гроші. Квадратний метр у будинку до фінансової кризи коштував 25 тисяч доларів. Я тут мешкаю чотири роки. Раніше було все добре, спокійно. А тепер пил і бруд від ремонту летить у мою квартиру. Від будівельників, які тут вештаються, чути погані запахи. Сплошна антисанітарія.

Литовченко розповідає, що в будинку є адвокатська контора, благодійний фонд, офіси посадових осіб і "Театр на Печерську".

Скільки нарахують, стільки й віддам

— Де я живу! — розводить руками. — Та ще якби будували нормально, а то ж усе на око, без інженерних планів. У лютому горів офіс на першому поверсі. Полум"я  діставало другого поверху. Чоловік похилого віку ледь не задихнувся. Приїхала купа пожежних машин. Під"їзд залили водою, вона замерзла — пройти неможливо. А на третьому поверсі, на іншому крилі, нещодавно падала стеля.

Каже, що писала скарги.

— У ЖЕКу зі мною погодилися. Хоча я знаю, що на Геннадія Вікторовича заведена не одна уголовна справа. Він не має ніяких розпоряджень і рішень. Через його ремонти в мене на кухні по стінах пішли тріщини, — веде до кухні. Там над плитою тріщина вздовж стіни довжиною із метр. На стелі теж — сантиметрів із 40.

— Переїхати в спокійніше місце не хочете?

— Я звикла, тут центр, — Влада знизує плечима. — Район хороший. Біля Верховної Ради постійна охорона.

"ГПУ" зателефонувала Геннадієві Балашову, 47 років. Чоловік очолював управління політики Дніпропетровського міськвиконкому, був народним депутатом у 1998-2002 роках. 2003-го створив політичну партію "Красива Україна".

— Коли колишній чоловік Влади (президент компанії мобільного зв"язку "Київстар" Ігор Литовченко. — "ГПУ") робив ремонт у її квартирі, ніхто ж не скаржився, — сухо каже в слухавку Геннадій Вікторович. — Думаю, до кінця року свій ремонт закінчу, запрошу експертну комісію, нехай зроблять заключення. Скільки нарахують, стільки й віддам.

Зараз ви читаєте новину «У Литовченко потріскалися стіни в кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі