понеділок, 21 квітня 2008 18:43

У кінний клуб в Чубинському їздить Віктор Ющенко

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Власниця кінного клубу ”Магнат” Наталя Попова годує цукром коня Сибірський експрес, який коштує 450 тисяч євро
Власниця кінного клубу ”Магнат” Наталя Попова годує цукром коня Сибірський експрес, який коштує 450 тисяч євро

У кінному клубі "Магнат" у селі Чубинське, за 44 км від Києва, тримають коней 25 політиків і бізнесменів. Тут бувають президент Віктор Ющенко з родиною, голова наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко, нардеп-"регіонал" Валерій Коновалюк.

Власниця клубу 35-річна Наталя Попова показує стайні. Біля кожного з 86 коней відеокамера. Підходить до власного вестфальської породи за кличкою Сибірський експрес. Два роки тому цей кінь коштував 450 тис. євро. Після кількох перемог у змаганнях його вартість зросла.

— 1999-го на виставку приїхав тоді ще прем"єр-міністр Віктор Ющенко, потім часто заїжджав до нас, брав коней напрокат. Згодом купив собі трьох, — розказує Наталя. — Він тримав їх у конюшнях на Оболоні, потім перевів у селище Лісники під Києвом. Там має конюшню дружина Романа Зварича — Ірина. Зараз, кажуть, президентська родина знайшла нове місце. У Лісниках є лише рисак доньки Ющенка Віталіни.

Співачка Камалія тримає в "Магнаті" трьох українських верхових коней — Індіго, Альманаха та Пуму.

— Індіго купила за 50 тисяч доларів на Київському іподромі. Тепер їй пропонують за нього півмільйона доларів. Але Камалія не хоче продавати Індіго, готується до змагань із виїздки. Тренується навіть пізно ввечері після концертів.

Каже, бізнесмени люблять проводити в клубі ділові переговори.

— Буває, везуть недорогого коня, тисяч за 50 доларів. А для охорони наймають три машини з мигалками, — сміється Наталя.

Свій клуб жінка створила три роки тому. Годинна прогулянка в лісі на коні  коштує 260 грн, урок з верхової їзди — 150 грн. Кімната в готелі — 480 грн, а номер люкс — 1104 грн за добу. Салат у ресторані пропонують за 78 грн, тарілку супу — за 47 грн. Пиво наливають по 14 грн півлітра.

Сина привезла в клуб, коли йому було вісім днів

Попова — колишня львів"янка. Жила там у громадянському шлюбі з інструктором із верхової їзди Леонідом Черновим. 1996-го він помер від ускладнень після грипу. Після цього батьки забрали Наталю до Києва.

— Мій тато за фахом фізик-ядерник, але має свій бізнес, — жінка відмовляється говорити, який саме. — Давно знайомий із Віктором Ющенком. Батько допоміг мені взяти кредит на мільйон доларів під заставу будівництва в Чубинському.

На місці колишнього звалища Наталя спорудила клуб. Каже, вивезла 50 вантажівок зі сміттям. Мешкає у квартирі на Печерську. Доти жила в конюшні.

— Якось побачила, як у стайнях посеред дня п"ють горілку, — жінка говорить голосно, щоб чули конюхи в коридорі. — Звільнила весь персонал, 32 працівники. Лишила тільки одного зама.

1999-го Попова вийшла заміж за Миколу Баканова. Він бізнесмен, займається комп"ютерними технологіями.

— Микола біля мого клубу тримав розплідник собак. Проводив собачі бої. Не люблю насилля над тваринами, тому не злюбила його. Але помітила, що тваринам він подобається. Ми прожили п"ять років, а потім розлучилися. Часу на родину не маю. Їжджу на змагання, сплю по чотири години на добу. Сина привезла в клуб, коли йому було вісім днів. Годувала молоком і соком навпіл із водою. Навіть щеплень не робила.

Коні двічі травмували Наталю Попову. Один зламав їй руку, інший — ребра.

— Навіть в лікарню не ходила, — зізнається жінка. — Тільки перетягнула джгутом поламані ребра та вислухала рекомендації лікаря.

1972, 25 вересня — Наталя Попова народилася у Львові в родині вченого-фізика
1989 — вступила до "Львівської політехніки" на спеціальність "економіка управління"
1996 — перевелася до Київської академії управління
1999 — побралася з київським бізнесменом Миколою Бакановим
2000 — народився син Михайло, нині гімназист
2003 — розлучилася
2005 — відкрила під Києвом кінно-спортивний клуб "Магнат"

Зараз ви читаєте новину «У кінний клуб в Чубинському їздить Віктор Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі