пʼятниця, 09 листопада 2007 15:49

У гаманці Власти Шовковської було 500 доларів

  Директор галереї ”Мистецька збірка” Максим Волошин купив щура у вишиванці від Айни Гасе для своєї дружини Юлії
Директор галереї ”Мистецька збірка” Максим Волошин купив щура у вишиванці від Айни Гасе для своєї дружини Юлії

25 іграшок продали на аукціоні в середу в київському готелі "Редісон Сас". Організатори зібрали $5420 тис., за які фонд "Україно! Я за тебе!" купить апарат для діагностики онкологічних хвороб.

Першим продають плюшевого щура від дизайнерки Айни Гасе. Вона вбрала його у вишиванку. За $2100 тис. іграшку купує 25-річний директор галереї "Мистецька збірка" Максим Волошин.

— Він схожий на щирого українця, — Волошин притискає щура до грудей. — Подарую дружині Юлії. Ми його придивилися минулого тижня, коли іграшки виставляли в моїй галереї. Думали, обійдеться у півтори тисячі. А довелося віддати на 600 доларів більше.

32-річна дизайнерка Айна Гасе п"є апельсиновий сік. Каже, що не знайома з покупцем лота. Коли вона підійшла сфотографуватися з Максимом, він її не впізнав.

— Моєю улюбленою іграшкою був плюшевий ведмедик. А щура зробила, бо 2008-й пройде під його знаком, — пояснює Гасе.

Каже, нині шиє кілька пальто та костюмів для Юлії Тимошенко. На запитання, чи використає в оздобленні вишивку, відповідає "может быть".

Колишня телеведуча Власта Шовковська, 33 роки, торгується за ведмедя дизайнерки Христини Гусіної. Лот перехоплює чоловік у сірому костюмі. Платить за ведмедя $400. Дарує іграшку супутниці — блондинці з першого ряду. Та цілує ведмедя в ніс.

Шиє кілька пальто для Юлії Тимошенко

За сірого зайця з хутра від Діани Дорожкіної Власта Шовковська пропонує $350. Ніхто не торгується.

— Слава Богу, — полегшено зітхає Шовковська. — Нарешті в мене з"явилося щось від Дорожкіної.

Дістає зі шкіряного гаманця кілька купюр по 100 грн.

— Національна валюта, — махає ними. Розплачуючись за іграшку, недодає 100 грн. Її просять доплатити.

— Поспішаю на роботу, — пояснює Власта біля виходу. Вона працює директором із зовнішніх зв"язків благодійного фонду Рината Ахметова "Розвиток України". — У гаманці мала $500. Придивлялася до ведмедя Гусіної, ми з нею дружимо. Але, думаю, хай краще порадіє той чоловік, що його купив.

— Моя дитяча лялька досі сидить вдома на дивані. Їй уже 32 роки, — розповідає, застібаючи ґудзики на сірому пальто. — Називаю її то Крістіною, то Барбарою. Вона руда, — Власта намотує на палець рудий локон. — А в сина інші іграшки — комп"ютери, техніка. Я цього не розумію.

Сину Шовковської Владиславові 12 років. Власта народила його від 31-річного воротаря київського "Динамо" Олександра Шовковського. Вони були одружені сім років, розійшлися 2001-го.

Директор галереї "Цех" Олександр Щелущенко, 29 років, несе три іграшки. За $110 він купив кролика, за $200 — в"язану бджолу. За стільки ж — рожеву коробку з пап"є-маше із заячими вухами.

— Дуже творча річ, — Щелущенко надягає коробку на голову. На ній намальоване усміхнене обличчя. — Поставлю в галереї й фотографуватимуся з нею.

Зараз ви читаєте новину «У гаманці Власти Шовковської було 500 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі