четвер, 28 жовтня 2021 05:40

У Галину Гатчінс поцілила куля на зйомках фільму

Автор: aif.ru
  Галина Гатчінс була родом із села Городець Овруцького району на Житомирщині. У Сполучені Штати Америки виїхала на початку 2000-х. Працювала оператором
Галина Гатчінс була родом із села Городець Овруцького району на Житомирщині. У Сполучені Штати Америки виїхала на початку 2000-х. Працювала оператором

Американська операторка українського походження 42-річна Галина ГАТЧІНС отримала поранення під час зйомок фільму "Іржа". В неї та режисера Джоела Соуза випадково вистрелив виконавець головної ролі 63-річний Алек БОЛДВІН. Операторка померла в лікарні. Стан режисера задовільний.

— Із Галиною разом навчалися в університеті, — розповідає піарниця Галина Щербина з Києва. — Вона відрізнялася від інших студентів. Її очі завжди горіли. Галя легко захоплювалася всім новим і мала нестандартне мислення. Вона завжди із захватом розповідала про кіно. Так, ніби в цьому житті більше не варто нічим іншим займатися.

Дівоче прізвище Галини — Андросович. Вона народилася в селі Городець Овруцького району на Житомир­щині. Дитинство провела на військово-морській базі Північного флоту, де служив її батько. Після виходу на пенсію він перевіз родину до Києва. Закінчила економічний факультет Національного аграрного університету та факультет міжнародної журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

— Коли познайомилися з Галиною, одразу зрозумів: вона надзвичайно цілеспрямована. Бачить світ набагато ширше, ніж її однокурсники, — розповідає викладач Тарас Петрів. — Паралельно з навчанням працювала у британській корпорації Бі-Бі-Сі. Самостійно опановувала секрети журналістських розслідувань і вивчала тонкощі сучасного кінобізнесу.

На початку 2000-х Галина переїхала в Сполучені Штати Америки. В Каліфорнійському університеті отримала ступінь магістра кінематографії. В Голлівуді працювала оператором. Зняла фільм "Постріл наосліп", "Дарвін", "Інші супергерої". 2018-го потрапила до вісімки кращих жінок американської кіноіндустрії. В неї залишилися батьки, сестра, чоловік і 8-річний син.

Нещасний випадок розслідує поліція. Правоохоронці зосередилися на двох людях. Це — Ханна Рід, яка відповідала за зброю під час зйомок, і асистент режисера Дейв Голлс, який передав Алеку Болдвіну пістолет, з якого він застрелив Гатчінс.

Зараз ви читаєте новину «У Галину Гатчінс поцілила куля на зйомках фільму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі