пʼятниця, 29 лютого 2008 14:32

У дитинстві Арнольд Шварценеґґер був слабким

Автор: фото: reuters Jason Reed
  Дружина Арнольда Шварценеґґера Марія Шварценеґґер каже, що він будить дітей о 6-й годині ранку й змушує бігати, а потім обливатися крижаною водою. Але вони люблять його за це ще більше
Дружина Арнольда Шварценеґґера Марія Шварценеґґер каже, що він будить дітей о 6-й годині ранку й змушує бігати, а потім обливатися крижаною водою. Але вони люблять його за це ще більше

Колишній актор, нині — губернатор Каліфорнії 60-річний Арнольд Шварценеґґер отримав у подарунок танк М47 від воєнного музею штату Огайо. Бойовою машиною Шварценеґґер керував під час служби в австрійській армії 1965-го. Кажуть, губернатор збирається катати на ньому старанних каліфорнійських школярів, які не вживають наркотиків.

— У дитинстві мене нічим не балували. Тому знаю, як це важливо, — пояснює Арнольд. Малим він був слабким і нервовим. Батько Густав, начальник поліції австрійського містечка Ґрац, не міг стерпіти, що син росте слабаком.

— Батько тримав мене за волосся і з ненавистю бив кулаком чи ременем, — згадує актор. — Я мріяв розбагатіти, аби довести йому, що чогось вартий.

Якось Арнольда побили однокласники. Наступного дня він записався в секцію бодібілдингу. На вихідних, коли зал був зачинений, залазив усередину по драбині.

— Лише в армії почав щодня їсти м"ясо, — каже Шварценеґґер. — У нашій сім"ї воно було делікатесом.

У війську Арнольд зробив собі штангу, яку ховав у танку. За те, що втік на місцевий конкурс культуристів, його на два тижні відправили на гауптвахту.

1966-го переїхав до Мюнхена, там працював інструктором у фітнес-клубі. Заробляв мало, ночував у спортзалі. Майже щодня брав участь у вуличних бійках і конфліктував із поліцією.

— Я був наче бик, що вигулює м"ясо, — згадує актор. Пізніше таку поведінку пояснив вживанням стероїдів.

Коли Арнольдові виповнився 21 рік, він подався до омріяної Америки. Там переміг на конкурсах культуристів "Містер Олімпія" та "Містер Всесвіт". Свою кінокар"єру розпочав під псевдонімом Арнольд Стронґ (з англійської: Арнольд Сильний) — боявся, що американцям буде важко вимовляти його прізвище.

— Режисери мене знімали неохоче. Нарікали, що надмірні м"язи на екрані матимуть штучний вигляд, — розповідає актор. — А ще в мене був сильний німецький акцент. Довелося працювати з логопедом.

Без згоди Марії я не пішов би в політику

Критики часто називали Шварценеґґера нездарою. Казали, що він не може запам"ятати текст, тому уникає довгих діалогів. Арні знявся в кількох комедійних фільмах, але вони не мали успіху.

— Через спорт і кіно в мене не вистачало часу на жінок, — скаржився він. Шварценеґґер зустрічався з учителькою Барбарою та перукаркою Сью, але називав їх "несерйозними захопленнями".

1977-го на тенісному корті познайомився з молодшою на вісім років тележурналісткою Марією Шрайвер, племінницею американського президента Джона Кеннеді.

— Заради мене вона почала вивчати бодібілдинг. На виступах  найгучніше волала моє ім"я. Її голос перекривав весь шум у залі. Я не міг не одружитися з такою дівчиною.

Шварценеґґер освідчився, коли вони каталися на човні озером Лейк Толлерсі в Австралії. Батько Марії подарував майбутньому зятеві лабрадора Конана. Порадив доньці поспостерігати, як наречений поводитиметься з ним — так ставитиметься і до дітей. Арнольд не відпускав цуценя від себе, тож Марія погодилась вийти заміж.

Нині в них четверо дітей — 18-річна Кетрін Юніс, 16-річна Крістіна Марія, 14-річний Патрік Арнольд та 10-річний Крістофер Саргент. Шварценеґґер виховує їх майже так, як його батько. Коли знаходить у будинку розкиданий одяг, спалює його. Дружині він забороняє носити брюки, бо це нежіночно.

— Він будить дітей о шостій ранку і змушує їх бігати, а потім обливатися крижаною водою, — розповідає Марія. — Однак за це вони  люблять його ще більше.

2003-го на екрани вийшла третя частина "Термінатора". За роль кіборга-вбивці Шварценеґґер отримав рекордний гонорар — $30 млн. Він покинув кіно і пішов у політику. Повідомив про це дружині в джакузі.

— Марія розплакалася, — згадує він. — Сказала, що політика — небезпечна справа. Мати переконала її у протилежному. Без згоди дружини я не пішов би в політику.

Статки Шварценеґґера перевищують $200 млн. Він володіє компанією, яка поширює відеоігри та комікси. Має будівельну та авіакомпанії, торгові доми в Південній Каліфорнії. Разом із Сільвестром Сталлоне та Брюсом Віллісом відкрив мережу ресторанів "Планета Голлівуд".

Актор живе на березі Тихого океану, має ще п"ять особняків у Каліфорнії. Колекціонує автомобілі "хаммер" — має їх 10.

— Доки мене возить дорожній підрозділ каліфонійської поліції, авто припадають у гаражі пилом, — бідкається губернатор.

Він любить малювати вітальні листівки, які дарує дружині та дітям. Каже, що не уявляє життя без улюблених сигар "Давідофф" по $25 за штуку. У салоні краси Арнольд регулярно підфарбовує волосся і робить педикюр.

1947, 30 липня — Арнольд Шварценеґґер народився в австрійському містечку Ґрац
1962 — зайнявся бодібілдингом; за три роки пішов у армію
1968 — переїхав до Америки; переміг на конкурсах культуристів "Містер Олімпія" та "Містер Всесвіт"
1970 — знявся в першому фільмі "Геркулес у Нью-Йорку"
1985 — побрався з журналісткою Марією Шрайвер; мають чотирьох дітей
із 2003 — губернатор Каліфорнії
Знявся в 41 фільмі

Зараз ви читаєте новину «У дитинстві Арнольд Шварценеґґер був слабким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі