Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 18:35

У центрі обліку безпритульним повернуть паспорт

"Добрий день, работніки "Газети по-українськи". Прочитала в газеті, що у Львові працює центр обліку та нічного перебування безпритульних громадян. Напишіть,  можливо, вже є такий у Києві. Бо в мене є людина, в якої ні документів, нічого нема, і їй треба десь визначитись".

Лист надійшов від Галини Партоли з Києва.


— Київський Центр обліку та реєстрації безпритульних наприкінці травня відкрили на вулиці Суздальській, 4/6, — каже Тетяна Костюренко, 50 років, начальник Головного управління соціального захисту населення міськадміністрації. — Із минулого року при Будинку соціального піклування діяло відділення обліку та реєстрації бездомних. Центр опікується киянами, яким ніде жити. Людей, які приїздять із регіонів, можуть залишити лише на ніч, не більше.

У центрі реєструють людей без місця проживання. За потреби, їм допомагають із встановленням групи інвалідності, призначенням пенсій.

— Хто потребуватиме, зможе тимчасово пожити у відділенні нічного перебування або в готелі. Потім людина повинна влаштуватися на роботу, там їй можуть дати гуртожиток, — каже директор Будинку соціального піклування Києва Лариса Зая, 57 років. Вона виконує обов"язки директора центру. — У нас було таке, що люди влаштовувалися на нормальні роботи й могли навіть знімати квартиру в Києві. Щоправда, жили по декілька чоловік.

У центрі забороняють пиячити, вживати наркотичні засоби. Вимагають доглядати за собою.

— Повірте, декого дуже важко змусити перевдягтися в чистий одяг і вести нормальний спосіб життя, — додає Зая.

Цього року паспорт отримали троє безпритульних, справи ще 15 розглядають. У Центр обліку та реєстрації безпритульних можна телефонувати за номерами: 497 39 81, 497 41 81.

Куди звернутися

У Києві можна прийти на консультацію в Головне управління соціального захисту населення КМДА (просп. Комарова, 7). Переночувати можна в Будинку соціального піклування (вул. Суздальська, 4/6). Для бездомних працює Центр соціальної адаптації престарілих інвалідів-чоловіків (Вишгородський район, с. Ясногородка).

Зараз ви читаєте новину «У центрі обліку безпритульним повернуть паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути