четвер, 19 серпня 2010 18:57

У 1990-х були модні рекетири

Після розпаду Союзу у країні з"явилися перші жувальні гумки, шоколадки, ляльки Барбі. Улюбленим дворовим заняттям 29-річної Наталі Сокирко з міста Біла Церква на Київщині було збирання і обмін фантиків із жуйок "Лав із", "Тіпі-тіп". Два молодші брати полювали за зображеннями мотоциклів та автомобілів — із "Турбо", "Бомбібом", "Ото-мото".

— 1993 року батьки подарували на Новий рік мініатюрну ляльку — під Барбі. До справжньої Барбі їй було далеко. Але схожа. У дворі це було як правило хорошого тону — вийти з такою лялькою. До неї неодмінно додавався пакет речей — шили самі з клаптиків. Записувалися на гуртки з в"язання, щоб зробити ляльці одежку.

Хлопці ж ганяли по підвалах і кущах. Тоді було популярним організовувати банди. Казали, "контролюють увесь район". Суть гри: позносити на базу цінні речі. Збирали по дворах різний мотлох.

— По сусідству біля будинку був здоровий пес на ланцюгу. Мій брат Мишко перескочив через паркан і зняв із собаки ланцюга. Його і приніс на базу. Того дня він виграв. А один раз хтось вигадав вкрасти торбу в бабці із сусіднього під"їзду.

Вона йшла з магазину. Запропонували допомогти. Бабця думала, що тимурівці, й віддала сумку з маслом, молоком і хлібом. Хлопці за сумку — і гайда. Був великий скандал.

Зараз ви читаєте новину «У 1990-х були модні рекетири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі