середа, 29 грудня 2010 09:48

Торт у формі жіночих грудей замовляють на "мальчішнік"

У столичному інтернет-магазині tortnazakaz.kiev.ua роботу починають о четвертій ранку. За день тут роблять по 20–30 тортів на замовлення, перед святами — вдвічі більше.

— Наш магазин відкрився торік у вересні, — розповідає один із директорів крамниці 30-річний Стас Рудий. — Із другом-технологом вирішили продавати торти через інтернет. Зробили сайт, розмістили оголошення в мережі. За два місяці з'явилися перші клієнти.

Першого разу замовили кондвиріб у вигляді червоного корпусу університету ім. Шевченка.

— Староста однієї групи принесла нам фотографію. Торт був важкий, конструкція трохи похилилася набік. Але замовникам сподобався. Розраховувалися по 1 та 2 гривні, видно, скидалися кілька курсів.

Хвалиться, що кондитери магазину можуть виконати будь-яке замовлення.

— Раз на день народження одного боса робили торт у вигляді Олімпійського стадіону. Бісквіт просочили сиропом і заморозили. Потім із нього вирізали ажурні конструкції. Усі фігури виходили з першого разу, жодна не розпалася. Співачці Альоші спекли пиріг із символікою Євробачення. Торт у формі царської корони прикрасили льодяниками. Вони найбільше з кондитерських виробів схожі на діаманти. Робили торти у вигляді піаніно й фотоапарата. На день медичного працівника в одну лікарню замовили у вигляді складеного медичного халата, зверху ми прикрасили стетоскопом та іменним бейджиком. Один бухгалтер замовив кондитерський виріб у вигляді рахівниці. Хотіли зробити кісточки із шоколаду. Та він попросив, аби нанизали інжир.

На 8 березня часто замовляють торти у вигляді вісімки. Посередині просять зробити у ньому дірку, щоби помістилася пляшка шампанського. Мінімальна вага виробу — 3 кг. Такий торт на око невеликий, але важкий через просочування. Стандартний торт — від 7 до 10 кг. Найбільші, по 25 кілограмів, замовляють на весілля. Кілограм коштує від 150 грн.

— Їх роблять із кількох ярусів, кожен ставимо на підставку. Яруси знімають і нарізують окремо.

Перед здачею торт заморожують.

— Із кремовими фігурками одразу різати не можна, бо вони втратять форму. Заморожений виріб легше транспортувати. Бо інакше крем у коробці легко може розмазатися.

У виробництві використовують 17 видів начинок.

— Найчастіше замовляють королівську. Це шоколадний бісквіт із ромовою пропиткою з вершковим кремом та додаванням згущеного молока й карамелі.

Перед новорічними святами пропонують торти у вигляді Дідів Морозів, сніговиків та ялинок. У формі жіночих грудей та голих чоловіків просять виготовити на "дєвішніки" та "мальчішніки". Замовлення приймають за добу.

— Якось подзвонив один чоловік, попросив торт із написом "Любимая, прости меня. Я тебя люблю". Мовляв, щойно посварився з дружиною. Був у розпачі, не знав, як вибачитися. Вирішили йому допомогти. Кур'єра на місці не було, то я сам поїхав відвозити замовлення. Приїхав у Боярку за вказаною адресою. Посеред поля стоїть триповерховий будинок. Біля воріт чекає чоловік з охоронцем. Останній уважно оглянув коробку, позаглядав у всі шпаринки, потім заніс до будинку. Замовник подякував, ще й на чай дав трохи грошей.

Зараз ви читаєте новину «Торт у формі жіночих грудей замовляють на "мальчішнік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі