Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2007 17:05

Тетяна Загородня одружилася зі своїм учителем

Автор: фото з родинного архіву Аркадія і Тетяни ЗАГОРОДНІХ
  На гроші, які Тетяні та Аркадію Загороднім подарували на весілля, вони купили холодильник, пральну машину, електроплиту й центрифугу для викручування білизни
На гроші, які Тетяні та Аркадію Загороднім подарували на весілля, вони купили холодильник, пральну машину, електроплиту й центрифугу для викручування білизни

В 11-му класі Тетяна Мураховська з райцентру Чечельник, що на Вінниччині, закохалася в учителя інформатики Аркадія Загороднього. Чоловік був старшим на 7 років. 1995-го закохані одружилася. Нині в подружжя  підростають сини — 10-річний Богдан і Тиміш, 2 роки.

33-річна Тетяна й 40-річний Аркадій живуть у Чечельнику. Після весілля бабуся Тетяни Ганна Олексіївна подарувала їм свій будинок. Собі залишила кімнату на другому поверсі. До 2004 року, доки бабуся не померла, онучка доглядала її.

У дворі хлопці в надувному синьому басейні граються з іграшками. Богдан відтягує Тимоша, щоб той не замочив футболку.

У хаті господарі роблять ремонт.

— Хочемо поставити ванну, бо незручно малого купати, — пояснює Тетяна.

Господиня приносить чай та печиво. Тимофієві насипає в тарілку фісташок. Хвалиться, що сини після ремонту матимуть окремі кімнати. Раніше вся родина жила в одній кімнаті. В інших трьох через неправильно  побудовані груби було холодно.

— Аркадій появився в школі, коли я була в 11-му класі, — розповідає жінка. — Він — альбінос: волосся має біле, брови теж, очі — червонуваті. Зате який веселий! Викладав інформатику. У кабінеті в нього стояв великий бідон із медом. Під час уроку Аркадій зачерпував його ложкою і їв.

До кімнати заходить чоловік. Цілує дітей та дружину.

— Таня мені вірші в школі писала на листочках і залишала коло комп"ютера, — згадує він. — Її батьки забороняли нам зустрічатися. Після уроків, як стемніє, ми бігли в парк. Довго там сиділи на лавочці. Удома Таня казала, що йде до однокласниці робити уроки.

Аркадій допомагає Тимофієві розколювати фісташки. Учить його бити горішки кулаком. Потім несе вкладати спати.

— Я вступила до Вінницького педінституту, — веде далі жінка. — Батьки думали, що в інституті я познайомлюся з іншим хлопцем, і наш роман скінчиться. Боялися, щоб діти не були альбіносами.

Закохані зустрічалися 5 років.

Боялася, що діти будуть альбіносами

— Якось я приїхав до Тані у Вінницю. Ми гуляли в парку й не встигли до закриття гуртожитку. Чергова не пустила Таню всередину. Ми повернулися в парк. Я став на коліна і запропонував їй вийти за мене. Вона погодилася, — розповідає Аркадій.

Розписувалися у Вінниці. Ні батьків, ні свідків у РАЦСі не було. Приїхав лише Тетянин брат Юрій. Весілля відгуляли через місяць: чекали, доки в школі закінчиться навчальний рік. Святкували два дні: в Чечельнику й селі Стратіївка, звідки родом Аркадій. Там у нього живуть батьки та брат Сергій, 37 років, — теж альбінос. Він працює будівельником.

Таня була на весіллі у випускній сукні.

— Мені випускне плаття на заказ шили, — вона дістає з шафи упаковану в клейонку весільну сукню. — Бачте, атласне, все закрито, воротнічок — стойочка. Фату й туфлі купила у Вінниці на базарі. Туфлі вже викинула, бо зносила. А фату і вєточку зберігаю.

На подаровані гроші молодята купили холодильник, пральну машину, електроплитку й центрифугу для викручування білизни.

Через півтора року в них народився син Богдан.

— Я боялася, щоб не був альбіносом. Кілька разів їздила до Вінниці на УЗІ, — каже жінка. — Богдан справді схожий на батька, але без пігментації. Тимко — теж.

Невдовзі Аркадій пішов зі школи, через невисоку зарплату. Тепер працює фотографом на весіллях. Тетяна викладає у школі музику.

Щороку 1 вересня вся родина зустрічається в Чечельнику в Тетяниних батьків. Її мати Валентина Панфилівна — колишня вчителька математики, вже на пенсії. А батько Володимир Андрійович — заступник директора Чечельницької школи. Приїздять мачуха Аркадія Алла Дмитрівна — вчителька англійської мови, та його батько Микола Трохимович — колишній директор школи в Стратіївці, нині на пенсії.

1967, 15 квітня — Аркадій Загородній народився в с. Стратіївка Чечельницького району на Вінниччині
1974, 9 квітня — Тетяна Мураховська народилася в смт Чечельник на Вінниччині
1990 — Тетяна вступила до Вінницького педінституту
1995, 25 квітня — розписалися у Вінниці
1996, 30 жовтня — народився син Богдан
2005, 3 червня — з"явився на світ син Тимофій

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Загородня одружилася зі своїм учителем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути