пʼятниця, 20 вересня 2019 05:21

"Субсидії нам не дадуть, бо доньки — в Польщі"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"10 років тому молодша донька вийшла заміж, — пише вінничанка 53-річна Лідія Володимирівна. — Має двоє діток, сама часто хворіє. Чоловік її — на заробітках у Польщі. Його мати й сестра постійно вмішуються в сімейне життя. Свекруха спілкується з колишньою дівчиною сина і досі хоче, щоб він був із нею. Мою Юлю на кожному кроці намагається зачепити і вчить жити".

Вкладає у конверт фото доньки. Юлія в червоному гольфі. Губи намальовані рожевою помадою. Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник.

— Жити стане спокійніше, коли змінить ставлення до свекрухи. Її зауваження та ультиматуми давно пора ігнорувати. Свекруха не дошкулятиме, коли син з сім'єю відселиться. Скоро чоловік повернеться із заробітків. Подружжя зважиться на переїзд із батьківського дому. На деякий час конфлікт згасне остаточно. Коли приходитиме провідати онуків, знову братиметься за своє. Залишайтеся люб'язною й не сваріться з нею у присутності чоловіка.

"40 років працювала за швейним верстатом, — пише 65-річна Ніна Андріївна з Волинської області. — Частину свого стажу записала на чоловіка, а він узяв і вмер. Тепер маю всього 1,5 тисячі. А сусідка працювала менше за мене, а має 3 тисячі. Внуки кажуть: "Бабулю, давай ми скинемося і тобі стажу докупимо". А я вже нічого не хочу. Кажу: "Ви мені краще путьовку на той світ купіть. Бо жити стало дорого. Побудували з дідом велику хату, а вона стоїть пусткою. Боюся зими. Субсидії нам не дадуть, бо доньки — в Польщі на заробітках, син — в Іспанії. Внуки вчаться у Києві".

— Погоджуйтеся на матеріальну допомогу, що пропонують діти та внуки. Даремно переймаєтеся відсутністю субсидії. Діти зароб­ляють достатньо, щоб сплатити за комунальні послуги. Не звинувачуйте їх у тому, що звільнилися й поїхали за кордон. Почуваєтеся одинокою. Чекайте на Покрову гостей. Повернуться на кілька тижнів заробітчани. Затіють у хаті ремонт. Операцію з видалення катаракти заплануйте на кінець осені.

"Чоловік має коханку, — пише 42-річна Оксана із Житомирської області. — Про її існування я дізналася 2017-го. Два роки Саша живе на дві сім'ї. Будні проводить із нами, на вихідні їде до неї. Просить у мене розлучення, але в нас шестеро дітей. Боїться, що відсуджу в нього аліменти. Часто запитую себе, чому він пішов до іншої. Вона на два роки за мене старша, але доглядає за собою. Постійно по салонах краси їздить. Має фірму з продажу насіння. Не тримаю його, бо в самої не лишилося почуттів. Знаю, що діти йому цього не пробачать".

Біоенергетик запалює свічку. Обводить нею навколо фото кучерявої брюнетки із родимкою на підборідді.

— Не готові відпустити чоловіка до іншої. Хоч ображаєтеся на нього й навряд чи зумієте простити зраду, але боїтеся, що діти втратять батька. Коханка скоро завагітніє. Олександр знову заведе розмову про розлучення. Не зможете домовитися про розмір аліментів. Взамін він пропонуватиме квартиру, в якій живете зараз. Не погоджуйтеся на вмовляння. Своїх дітей із житла він не виселить, але залишити вас без грошей може. Ці питання доведеться вирішити через суд.

"Я мама двох доньок, — розповідає в листі Галина, 50 років, із міста Біла Церква на Київщині. — Менша вийшла заміж, а старша — ні. Їй 30 років, а вона постійно одна. Можливо, лишилася сама, бо молодша вийшла заміж раніше старшої. Кажуть, так не можна".

— Заміж видасте доньку наступного року. Із зятем познайомить на початку зими. Нема на ній вінця безшлюбності. Залишилася в дівках, бо досі не може забути перше кохання. Час відпустити спогади, жити майбутнім, а не минулим. Двічі стане мамою. Першого внука чекайте через рік після шлюбу.

"Я полюбила одруженого чоловіка, — пише вінничанка Інна, 32 роки. — Познайомилися на роботі. Почали зустрічатися у березні. В нього є маленький син, дружина в декреті. Пробувала кидати його. Але через кілька днів мене знову тягне до нього. Обіцяє: коли син виросте, піде із сім'ї. Але я не готова стільки чекати. У серпні довідалася, що вагітна. Він у розпачі. Кричить, що у всьому винна я, бо зруйнувала наші плани".

Біоенергетик дістає з конверта фото Інни й Назара. Блондинка у синьому береті обіймає бороданя в джинсовій куртці. На звороті підпис — "Март 2019".

— Дружину не покине, а вас проситиме зробити аборт. Що б не обіцяв, не погоджуйтеся. Збережіть дитину, яку носите під серцем. Інакше це може стати вашою останньою вагітністю. Аборт матиме плачевні наслідки. Про ваш службовий роман дружина знає. Зробить усе для того, щоб Назар лишився. Ви ж доводитимете його батьківство в суді. Аліменти платитиме справно, але у вихованні дитини участі не братиме. Ви скоро познайомитеся із чоловіком, який замінить синові батька, а для вас стане коханою половинкою.

Зараз ви читаєте новину «"Субсидії нам не дадуть, бо доньки — в Польщі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі