четвер, 18 жовтня 2007 18:02

Сошальський мав сім дружин

10 жовтня в Москві пішов з життя на 79-му році російський актор Володимир Сошальський. Він помер рівно 53 роки по тому, як почав працювати в московському Театрі російської армії. Поховали актора на Троєкуровському кладовищі, поруч із могилою матері артистки Варвари Розальйон-Сошальської.

У травні в актора виявили рак передміхурової залози. Наприкінці серпня дружина Світлана помістила його в елітний хоспіс.

— Я не могла кинути роботу, — пояснює жінка, — Володимира Борисовича там добре доглядали. Чоловік уже погано розумів, що відбувається. Поводився, як дитина. Я провідувала його щодня.

Світлана Борисівна завідує репертуарною частиною в Театрі російської армії. Вона — сьома дружина Володимира Сошальського. Пара жила разом майже 20 років. Дев"ять років тому в них народився син Володимир. Актор пишався, що став батьком у 70 років і син дуже схожий на нього.

Від шлюбу Сошальського з актрисою Неллі Підгорною є донька Катерина та онука Олександра. Неллі він відбив у актора Малого театру Микити Підгорного.

— Володимир Борисович умів залицятися, — каже Неллі Підгорна. — У Ленінграді він проводжав мене на вечірній потяг "Червона стріла". А вранці зустрічав на пероні в Москві. Уночі перелітав туди з Ленінграда.

Першим коханням Сошальського була актриса Ольга Аросєва, яка грала пані Моніку в "Кабачку "13 стільців". Їх познайомила мати актора. Однак цей шлюб тривав недовго. Удруге він одружився з актрисою Ленінградського Большого драматичного театру Ніною Ольхіною. Троє наступних обраниць актора грали в Театрі російської армії: Аліна Покровська, Марія Скуратова та Неллі Підгорна. В одному спектаклі всі вони опинилися на сцені разом із Сошальським. Той від хвилювання забув текст.

— Усі дружини йшли від мене. Я нікого не кидав, — виправдовувався Володимир Борисович.

Найкоротший шлюб, піврічний, у актора був із Нонною Мордюковою.

— Коли ми побралися, Нонна вирішила розібрати стінку між кухнею і кімнатою. Їй здавалося, що так буде більше простору. У нас завжди хтось гостював, хоча Нонна й не любила приймати, — згадував Сошальський. — Коли стінку розібрали, ми розійшлися.

Мордюкова познайомила Сошальського зі своїм першим чоловіком, актором В"ячеславом Тихоновим. Вони подружилися.

На похорон до Володимира Сошальського прийшли всі сім його дружин, донька та онука.

Зараз ви читаєте новину «Сошальський мав сім дружин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі