четвер, 03 липня 2008 17:58

Софія Ротару збудує дачу на винограднику

Рада Міністрів Криму виділила співачці Софії Ротару, 60 років, земельну територію площею 0,14 га для будівництва дачі. Ділянка розташована біля селища Масандра, на землях Національного інституту винограду та вина "Магарач". Ротару взяла її в оренду на 49 років. За словами фахівців, за такий шматок землі артистці доведеться щороку платити до $200 тис.

— Ніякої землі немає, це все плітки. Якби я розповів про це Софії Михайлівні, вона знепритомніла би, — каже "ГПУ" Ігор Курильов, концертний директор Ротару.

— Вона вже будує домік у "Магарачі". Заборчик стоїть, колючим дротом обтягнутий, — заперечує Мустафа Джемільов, народний депутат із фракції "Наша Україна — Народна самооборона". — Там уже є дачі для Віктора Януковича, екс-генпрокурора Святослава Піскуна. Дачу Януковича я бачив — палац! Віктор Федорович, коли вдруге став прем"єр-міністром, домігся, щоб від заповідної зони відрізали кілька гектарів. Мовляв, виноградна лоза там уже не росте. Ці гектари отримав Антон Пригодський (нардеп-"регіонал". — "ГПУ").

Колишній працівник "Магарача" Тагір Рамазанов зауважує, що у 2001–2004 роках в інституту забрали 3,5 га сільськогосподарських земель. "Міжрегіональний промисловий союз", співвласником якого є 58-річний Антон Пригодський, орендував на 49 років 2 га колишньої виноградної ділянки. На ній звели пансіонат — чотириповерхову будівлю з басейном і вертолітним майданчиком. Цей заклад і називають "дачею Януковича".

Інститут винограду і вина заснували 180 років тому. Це підрозділ Української академії аграрних наук. На 13 га тут вирощують виноград Мускат білий.

Прокуратура Ялти опротестувала відчуження землі. Суд задовольнив позов, але будівництво триває.

Софія Ротару переїхала до Ялти 1975-го з Чернівців. Їй дали двокімнатну квартиру. За кілька років у новому дев"ятиповерховому будинку на вул. Гоголя для співачки з"єднали два помешкання. Будинок досі називають "Сонін дім".

У центрі Ялти Ротару добудовує готель "Вілла Софія". Колись це була історична пам"ятка — купальні Роффе, споруджені 1897 року. 1991-го співачка взяла їх в оренду на 20 років. Відреставрувала за $1 млн. У готелі 12 номерів, є італійський ресторан, лаунж-кафе з караоке і спа-кабінет. 37-річний син артистки Руслан Євдокименко говорить, що відкриття планують до її дня народження — 7 серпня.

Дачу Януковича я бачив — палац!

У селищі Нікіта, за 7 км від Ялти, неподалік Ботанічного саду, у Ротару є двоповерховий будинок із мансардою, гаражем, відкритим басейном і 10 сотками городу. А в Києві Софія Михайлівна придбала квартири на вул. Малопідвальній та Володимирській. Її син живе з родиною у престижному київському кварталі Царське село. Ще одну квартиру Ротару має в Москві.

Зараз ви читаєте новину «Софія Ротару збудує дачу на винограднику ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі