вівторок, 16 липня 2019 05:21

"Щоб поїхати на лікування, продав хату"

Автор: pmg.ua
  Володимир Каналош грав на гітарі у кафе та ресторанах. У нього залишилася донька 5-річна Анна
Володимир Каналош грав на гітарі у кафе та ресторанах. У нього залишилася донька 5-річна Анна

В австрійському Відні зупинилося серце 32-річного Володимира КАНАЛОША із села Верхня Вижниця Мукачівського району на Закарпатті. Там лікувався від туберкульозу.

— Володя дізнався про хворобу 2014-го, — розповідає двоюрідний брат Іван Каналош. — До лікарів звернувся пізно, коли вже мав четверту стадію туберкульозу. В Україні його лікували три роки, але безрезультатно. Медикаменти не діяли і лікарі від нього відмовилися. Тоді хтось розказав, що його можуть вилікувати в Австрії. Порадилися і вирішили, що має їхати. Ми з братом Володею були на заробітках, дали йому трохи грошей. Він продав хату. Перший раз лікувався в Австрії рік. Потім повернувся в Україну, бо йому треба було оформити якісь документи. Удруге поїхав туди шість місяців тому. Майже щодня із Володею зідзвонювалися по інтернету. Лікарі давали 10 відсотків на одужання. Та він вірив у диво. Останнім часом зрозумів, що цього не станеться.

Володимир Каналош — сирота. Від цивільної дружини має доньку 5-річну Анну.

— Брат жив із ними недовго, — додає Іван Каналош. — Коли дізнався про хворобу, вирішив віддалитися, щоб їх не заразити. Спілкувався лише телефоном. Як довідався про можливість лікування в Австрії, попросив допомоги в дружини. Вона могла б дати йому гроші, бо батьки збиралися купувати їй квартиру в Івано-Франківську. Та вирішила відмовитися від чоловіка.

Каналош був гітаристом. Давав концерти, виступав у кафе та ресторанах. Його планують поховати в рідному селі. Щоб привезти тіло в Україну, потрібно понад 3 тис. євро — майже 90 тис. грн. На похорон треба ще 15 тис. грн.

— У нас немає таких грошей, тому просимо допомоги у всіх небайдужих, — говорить Іван Каналош. — Хочемо поховати Володю по-християнськи. Якщо найближчим часом не зберемо цієї суми, його кремують.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб поїхати на лікування, продав хату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі