четвер, 11 жовтня 2007 17:48

Сніжана Нех подарувала туфлі Катерині Ющенко

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Модельєрка Сніжана Нех шиє взуття зіркам естради та дружинам бізнесменів і політиків
Модельєрка Сніжана Нех шиє взуття зіркам естради та дружинам бізнесменів і політиків

"Вот здесь пошире надо сделать", — дизайнер взуття Сніжана Нех, 31 рік, показує на носок закритої коричневої туфлі. Макет взуття щойно принесла Сніжані на перевірку помічниця Людмила.

— Она еще просит подчернить немного, — передає побажання клієнтки.

— Хорошо, сделай, потом мне покажешь, — погоджується дизайнерка.

Дизайн-студія Сніжани Нех розташована у Києві в підвалі 9-поверхового будинку на бульварі Дружби народів. У коридорі пахне клеєм для взуття. У залі працюють троє чоботарів. На дверях записка: "Снежа! Тебя люблю! Дима Коляденко".

— Коляденко дуже хотів білі лаковані черевики. Я сказала: "Мабуть, хтось із нас божевільний". Бо ніколи не бачила, щоб чоловік носив таке взуття. Але він любить усе незвичайне. І ті черевики йому пасували, — розповідає Сніжана.

Вона сідає за стіл, бере пап"є-маше у формі чоловічої туфлі.

— Мої клієнти — люди заможні. Хоча прізвища багатьох із них вам нічого не скажуть. Один із них, бізнесмен Олександр, замовив для мене це пап"є-маше аж у Полтаві.

Артисти замовляють Сніжані Нех сценічне, а не повсякденне взуття. Кожну пару вона виготовляє в одному примірнику.

— Якось пошила для Іри Білик чоботи з шерстяних хустин. Тіна Кароль захотіла такі самі. Показала в журналі ботфорти з хустин. Білик потім образилася. Подзвонила: "Що ж ти Тіні такі самі чоботи пошила?". Взуття з хустин вигадала не я, його вже давно шиють.

З Іриною Білик Сніжана працює 4 роки. Щопівроку шиє для неї одну-дві пари.

— В Іри все взуття божевільне, спокійних туфель немає, — усміхається дизайнерка. — Пам"ятаю Ірині бірюзові туфлі зі стразами, розмальовані маками. Або чорні шкіряні чоботи на товстенній платформі. Зараз робимо стриману пару для виходу на подіум у показі мод Сергія Єрмакова. Іра вибаглива. Помічає на взутті найменшу подряпинку.

Ви шили туфлі Вєрці Сердючці для виступу на "Євробаченні-2007".

— Андрій Данилко попросив повторити попередню модель туфлів Вєри. Він носив їх років п"ять. У нього 42-й розмір ноги. Аби пошити негроміздкі туфлі, потрібен високий каблук. Ми зробили дві пари — срібні "лодочки" й босоніжки на 10-сантиметрових підборах. Не знаю, як Андрій на них ходив, навіть танцював. Дві пари обійшлися йому в $1 тис. Андрій мені сподобався, — зізнається Сніжана. — Мовчазний, з почуттям гумору. У житті ходить у кросівках. Вдягається просто.

Політикам взуття шиєте?

— Сама не знаю, — розводить руками. — Не встигаю дивитися телевізор чи читати газети. Тому не знаю політиків в обличчя. Не розпитую клієнтів, чим вони займаються.

Три роки тому Сніжана Нех шила туфлі для дружини президента Катерини Ющенко.

У Андрія Данилка 42-й розмір ноги

— Це були класичні "лодочки", дві пари, — дизайнерка крутить у руках клаптик чорної шкіри. — Зі мною зв"язався її секретар. Катерина Михайлівна приїжджала на примірку. Навіть не знаю, чи сподобалися туфлі. Одну пару ми їй подарували, а другу вона купила.

Дістає з шафи босоніжки на великій платформі із золотими защіпками-орлами.

— Це невдала пара для Ані Лорак. Їх Кароліна зі стилістом Анжелою Лисицею вигадали. Ходити в них неможливо, бо нога сповзає. Лорак зробила в них фотосесію, а потім залишила нам.

Ані Лорак замовила ще й сумку з фото свого нареченого Мурата.

— Така в нас коштує 450 доларів, — веде далі Сніжана. — Вона принесла фото Мурата. Ми перенесли його на бік квадратної сумки. Лорак сміялася, що її хлопець завжди буде поруч.

Знаю, що вам подобається співак Борис Гребенщиков. Шили для нього?

— Ми не знайомі, може, якісь картаті черевики йому підійшли б? — припускає дизайнерка.

Коханому теж шиєте?

— Ні, він носить кросівки. І доньці Маші не шию. Колись зробила для неї сумку, а невдовзі побачила її серед паперів і бутербродів у кутку.

Яке взуття модне цієї осені?

— Та яке завгодно! — відмахується Сніжана. — Що подобається, те й модне.

1976, 9 червня — Сніжана Нех народилася в російському місті Вятка в сім"ї хіміка та вчительки
1981 — родина переїхала до Армянська в Криму
1996 — переїхала до Києва
1997 — у Сніжани народилася донька Маша
1999
— виготовила першу колекцію взуття для показу дизайнерки Лілії Пустовіт
2000 — відкрила в Києві дизайн-студію


Зараз ви читаєте новину «Сніжана Нех подарувала туфлі Катерині Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі