вівторок, 13 серпня 2019 00:10

"Шматки скла глибоко впивалися в шкіру"

— Вклала дітей спати. Коли в купе вимкнули світло, і сама лягла. Раптом над головою пролетів камінь. Розбите скло посипалося на голову й тіло, — каже 26-річна Ольга ВАЩУК із міста Цумань Волинської області. 20 липня зі свекрухою та дітьми 8-річним Дмитром й Уляною, 6 років, поверталася додому з відпочинку потягом "Одеса — Ковель".

Першу допомогу Ользі Ващук надавали провідник і пасажири. На наступній станції у потяг зайшли працівники поліції.

— Великі шматки скла глибоко впивалися в шкіру, порізали ноги, — продовжує Ольга. — Поліцейські зайшли у вагон у Коростені, де поїзд стояв хвилину. Записали моє ім'я, номер телефона. Спитали, чи буду проходити судово-медичну експертизу. Після цього одразу вискочили з вагона. Правоохоронцям досі не вдалося з'ясувати, хто кинув каменюку у вікно поїзда. Укрзалізниця ніяк не відреагувала. Провідники кажуть, таке часто трапляється. Якщо це так, то адміністрація мала б замінити скло на міцніше чи поставити на вікна якісь захисні бар'єри. Пасажири повинні мати гарантію, що доїдуть додому живі й неушкоджені.

Розбите вікно замінили за 40 хв. Після інциденту діти Ольги не спали всю ніч.

— Вони полякалися. Заснути в поїзді вже не могли. Плакали всю дорогу.

Жінка звернулася в страхову компанію по моральну компенсацію. Зараз збирає необхідні документи. Ользі мають відшкодувати суму, витрачену на квитки.

— До лікарів не зверталася. Ноги загою­ються швидко, — говорить. — Страшно, що ніхто не застрахований від подібних випадків.

Ольга Ващук — безробітна. Перебуває на восьмому місяці вагітності. Має народити дівчинку. Назве її Євою.

Зараз ви читаєте новину «"Шматки скла глибоко впивалися в шкіру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі