Ексклюзиви
четвер, 26 червня 2008 18:17

Школярі й учні ПТУ добиратимуться на навчання разом

До редакції "ГПУ" звернулася Любов Квітка, депутат сільської ради села Лозуватка, Маловисківського району на Кіровоградщині.

"Діло в тім, що у нас в районі Малій Висці є ПТУ N16. Там навчаються діти з малозабезпечених сімей, сироти і напівсироти. Мій син також там навчається. У це училище з нашого села ходять на заняття діти пішки, а їх 26 учнів. Кожного дня їм потрібно  пройти вісім кілометрів туди і назад. Автобус ходить тільки у вівторок і п"ятницю. Ми, батьки, зверталися до сільського голови, в район, писали в місцеві газети. Так в районі сказали, що білет буде коштувати 12 грн, шість в одну сторону і шість назад. Але на автобус, який ходить у вівторок і п"ятницю, білет коштує 1 грн. Чому з наших дітей вирішили брати таку суму? У Кіровоград 70 кілометрів, і білет коштує дев"ять гривень, а у Малу Виску вісім кілометрів, і з нас требують таку суму. Ми б дали згоду, хай би вже дві гривні в одну сторону, але нас ніхто не хоче слухати. Автобус так і не ходить".

У Маловисківській районній адміністрації повідомили, що в Лозуватку вже майже місяць двічі на день ходить приватний автобус. Маршрут викупив підприємець.

— Ми возили учнів ПТУ разом зі школярами, — каже Анатолій Коваленко, 50 років, із Маловисківської районної адміністрації. — Але вони вели себе не дуже коректно, матюкались, і батьки школярів звернулися з проханням припинити возити учнів ПТУ.

До того ж шкільний автобус переповнений — учнів забирають також у Доминому й Ульянівці. Про ціну, яка влаштувала б обидві сторони, повинні домовитися керівники училища і перевізники, — вважає Коваленко.

— Ми неодноразово зверталися в райдержадміністрацію, — говорить 40-річний Сергій Меценко, директор ПТУ N16. — Це влада не виконувала закону про освіту, в якому говориться, що вони повинні забезпечити дітей, що здобувають середню освіту, транспортом. Це питання невдовзі буде вирішено, бо в Лозуватку для школярів подарували новий 33-місний автобус ПАЗ. Думаю, із нового навчального року він возитиме і наших учнів. Районна влада мусить нам допомогти.

До школи в Малу Виску школярі їздять безплатно.

Зараз ви читаєте новину «Школярі й учні ПТУ добиратимуться на навчання разом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути