понеділок, 16 січня 2012 00:30

Шкіряну куртку можна оторочити хутряними манжетами

Столичний дизайнер Ірина Пархоменко, 45 років, перешиває вироби з хутра.

— Замовниця принесла шубу з рудої норки. Італійське пошиття, дуже якісне хутро, але силует старомодний — кльош. Багато виробників шиють їх, бо це універсальний фасон — точно підійде огрядним жінкам. Але дівчині така шуба не личить. Ми домовилися зробити їй прямий силует. Інша клієнтка мала каракулеве пальто з песцевим коміром. Його перешили під класичний стиль. А з коміра виготовили горжетку, яку можна носити окремо. У моді хутряні елементи одягу. Шкіряну куртку можна оторочити коміром і широкими манжетами.

Переробити виріб коштує від 500 до 4 тис. грн.

— Якщо повністю розбираємо шубу і перекроюємо, то це фактично пошиття нової, коштує дорого. Потрібно ретельно добирати рисунок хутра, текстуру. Має сенс перешивати шубу, якій не більше 10 років.

Ірина Пархоменко радить, як вибирати та зберігати вироби з хутра:

— Кроляче носиться найменше, швидко обсипається. Норка служить років 10. Найвитриваліше — з видри, практично вічне.

— Найбільш бюджетний варіант — каракуль. Найдорожча у світі — чорна норка Нафа. Її виготовляють тільки в Канаді. Шкурка може коштувати $3 тис. На шубу потрібно 20-30 шкурок. У неї ворс і підпушок практично на одному рівні.

— Хутро зберігайте у спеціальних чохлах і провітрюйте. Висока температура йому шкодить. Тому в міжсезоння шубу бажано здавати у спеціальні холодильні камери у хімчистках, бутиках.

 

1

євро коштує тижневий шуб-тур до Греції у столичній фірмі "Феєрія мандрів". Клієнт підписує договір, що зобов'язується купити шубу щонайменше за 1200 євро. У вартість туру входить авіапереліт, екскурсії, проживання та сніданки. Клієнт оплачує візу і лишає 460 євро завдатку на випадок невиконання умов договору. Організатори везуть туристів на виставку-продаж і в салони хутряних виробів. У Греції можна купити шубу з норки, чорнобурки, єнота, нерпи, лисиці, бобра, каракуля. Найдешевша коштує 1200 євро — із лобів чи хвостів норки. Найдорожча — 4200 євро із суцільних шкурок норки.

 

Зараз ви читаєте новину «Шкіряну куртку можна оторочити хутряними манжетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі