четвер, 27 березня 2008 17:06

"Скільки прийдеться оббить бабі порогів, щоб підписати бумажки"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Редакції "Газети по-українськи". Звертається до вас бивша жителька села Білоцерківець, Пирятинського району Полтавської області Щербина Г.М. Надрукуйте цей лист, з яким я зверталась до Митропана В.Д. Але відповіді не отримала.

Голові Пирятинської райдержадміністрації Митропану В.Д.

Я б ніколи вас не тривожила, якби мене, стару жінку, не заставило життя оформляти документи на пай. Даже не думала, скільки прийдеться оббить бабі порогів, щоб підписати бумажки. Слава Богу, я їх оформила. Але для того, щоб підписать і взяти довідку, мені прийшлось побувати не тільки в Білоцерківцях, а ще й у Яцинах (село біля Білоцерківець. — "ГПУ"). Там я шукала голову сільської ради.

Коли я приїхала утрішнім автобусом, на роботі його не було до 11 часов. І мені сказали дівчата з сільради, що він сьогодні дома. Добре, хороші люди, що возять пошту в Яцини, підвезли на машині. А його жінка відповіла, що він на роботі. Я вернулась в сільраду. Там сказали, що його не було і не буде сьогодні.

Появився він на другий день, в обід. Довідки не написав, бо не знав, як написати, а секретар була у відпустці. А мені сказав: "Прийдете в понеділок, коли в мене прийомний день, я пошукаю в Інтернеті, як оформляються такі документи". У понеділок я прийшла раненько, щоб успіти поїхати додому. Голова приїхав в 11 часов. Сказав, що довідку напише секретар, бо він не знає, як. Мені прийшлось старістю приїжать ще раз. Спасибі секретарю, написала довідку, і я оформила документи.

Я б і не писала до вас, якби це було тільки зі мною. Але поки під магазином я ждала голову, то балакала з білоцерківцями, які сказали, що голова раніше 11 часов на роботу не приїжджає. А коли зайдеш до його в кабінет, так він замість того, щоб слухати наші біди, уткнеться в отой ящик (комп"ютер) і голову на людей не піднімає.

Може він колись і навчиться звертати увагу на таких старців, як я. Бо я узнала, що він на учобу взяв сім тисяч в сільраді. Але поки він вивчиться, то половина людей, які потребують його допомоги, помре. Ви знаєте, що в селі залишилися майже самі пенсіонери. То може краще б ці гроші використати на автобус, який возив би старих людей у Пирятин в лікарню, тоді коли їм треба, а не ждать базарних днів?

Може, я вже не приїду в Білоцерківці більше, бо тільки виписалася з лікарні після інсульту та й очима нічого не бачу. А мені шкода моєї рідні та земляків, яким немає звідки ждать помощі. Бо вони все бачать і понімають, перешіптуються один з одним по закутках та бояться сказати правду в очі.

Я уже давно написала листа та не посилала, бо думала, що він уже осознав після моєї розмови з ним. А недавно получила письмо з Білоцерківець і побачила, що нічого не змінилось.

Щербина Ганна М."


Ганна Щербина у листі не вказала прізвища сільського голови Білоцерківець. "ГПУ" з"ясувала, що з квітня 2006 року головою сільради працює Анатолій Молдован.

Зараз ви читаєте новину «"Скільки прийдеться оббить бабі порогів, щоб підписати бумажки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі