пʼятниця, 19 листопада 2010 04:30

Шифра Блінова стала найкрасивішою бабусею

Автор: фото з сайта www.segodnya.ua
  Українкам Шифрі Бліновій (ліворуч) і Беллі Делеу-Бард вручили корони
Українкам Шифрі Бліновій (ліворуч) і Беллі Делеу-Бард вручили корони

Українка 86-річна Шифра Блінова перемогла в американському конкурсі краси серед бабусь у Брукліні. Раніше в змаганні брали участь лише російськомовні емігрантки. Коли воно стало престижним, долучилися й інші американки.

Шифра розплакалася на сцені, коли їй одягнули корону.

— До конкурсу я підготувала пісню "Ах, Одесса", яку переклала ідиш. Виконувати її допомагали дві онучки. Я їм розказувала, як 5-річною виступала на концертах в Одесі. Я танцювала і співала в хорі, нас виводили на сцену в коротеньких рожевих платтячках із рюшами. Для конкурсу пошила домашні капці: я зробила рожеві, з рюшами і хутром. Перед нами поставили завдання — навчитися грати у футбол. Я бігала за м'ячем щоранку.

Шифра жила у Радянському Союзі до 23 років. Після Другої світової виїхала до Америки.

У молодшій категорії перемогла 65-річна Белла Делеу-Бард, уродженка міста Могилів-Подільський на Вінниччині. Емігрувала 30 років тому з дітьми.

— Не вірте цифрам у паспорті, — каже Белла. — Якби була стара, хіба змогла би станцювати на сцені танго? Кілька тижнів учила 20-річного онука вести в танці. У мене троє дітей і четверо онуків, усіх навчила української. Удома співаю їм українських пісень.

Найкращу серед бабусь обирали дідусі. Голосували таємно, аби нікого не образити.

— Деякі учасниці приходили на конкурс із паличкою. А йшли звідси такі окрилені, що забували свої палки, — говорить 70-річний Семен Косой, він був членом журі. — Я теж не збираюся йти на пенсію, працюю економістом у місцевій фірмі.

Переможницям подарували дивани.

Зараз ви читаєте новину «Шифра Блінова стала найкрасивішою бабусею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі