вівторок, 24 листопада 2015 00:35

Сергію Капелюсі граната впала під п'яти

Автор: Фото надане Олександром КАЗАКОВИМ
  Сергій Капелюха з міста Знам’янка на Кіровоградщині брав участь в АТО з 10 липня
Сергій Капелюха з міста Знам’янка на Кіровоградщині брав участь в АТО з 10 липня

18 листопада в місті Знам'янка на Кіровоградщині поховали ­учасника АТО 37-річного Сергія Капелюху. Він помер у бою в районі селища Верхньоторецьке на Донеччині.

— Замкомвзводу розповів нам, як загинув Сергій, — каже 49-річний Валерій Каплун, брат по матері. — 3 листопада о восьмій вечора почався бій. Він стояв в окопі між моїм братом і ще одним солдатом. Через 2 години в нього заклинило автомат. Побіг міняти і викликати підмогу. Коли вертався, в окопі стався ­вибух. Граната впала прямо під п'яти Сергія. 90 відсотків осколків потрапили під бронежилет. Іншого солдата відразу вбило. Замкомвзводу почав перев'язувати Сергія. А він ще й жартував: навіщо морочишся? "Швидка" приїхала за 10 хвилин. Сергія поклали на живіт і повезли в Красноармійськ. Лікарі рятували його майже 8 годин. Брат не прийшов до свідомості. У мене тієї ночі було погане передчуття, спав усього 20 хвилин. Вранці набрав номер Сергія, зв'язок був відсутній.

Попрощатися з Капелюхою прийшли більш як тисяча людей. Труну несуть військові. Дорогу вистеляють живими квітами.

— Через волонтерів дізналися, що тіло Сергія перевезли у морг Дніпропетровської обласної лікарні, — говорить мати 67-річна Світлана Леонідівна. — Ми приїхали туди о 23.00. Черговий моргу всередину не впустив, але підтвердив, що тіло у них. Ми покричали, поплакали і повернулися додому. У сина ззаду від ніг до шиї все було в осколках. На шиї лишився обгорілий срібний ланцюжок.

Сергій був розлучений. Працював помічником машиніста на електропоїзді. В АТО воював з 10 липня.

— У Сергія залишилася донька Валерія, — плаче Світлана Леонідівна. — Вони обожнювали одне одного. Востаннє говорили перед боєм. Обіцяв приїхати на Новий рік. Перед трагедією приснився мені весь у чорному. Уві сні тримав великий шматок м'яса. Дзвоню до нього, питаю, чи не хворий. Каже: ні. Йому теж тоді наснилося, ніби обікрали його квартиру. З гаража викрали мотоцикла. Каже: "Валєри стоїть, а мого немає".

На похороні чергувала "швидка". Лікарі кололи матері заспокійливе, бо вона непритомніла. Сергія поховали на Алеї слави місцевого кладовища. У Знам'янці він став четвертим загиблим у зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «Сергію Капелюсі граната впала під п'яти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі