понеділок, 11 серпня 2008 15:24

Сергієві Біюкіну руку пришили до носа

Автор: фото: Наталія ПАВЛЕНКО
  Шкіру на обпечені ділянки обличчя Сергієві Біюкіну з Одеси пересадили з правої руки
Шкіру на обпечені ділянки обличчя Сергієві Біюкіну з Одеси пересадили з правої руки

23-річний Сергій Біюкін лікується в опіковому центрі Інституту невідкладної та відновлювальної хірургії в Донецьку. Його привезли сюди з Одеси. Чоловік отримав глибокі опіки обличчя.

Голий до пояса Сергій виходить у коридор. Його ліва рука закинута за голову й так загіпсована. Шкіра з плеча пришита до носа. Вона значно світліша, ніж на обличчі.

23 червня приятель привіз Біюкіна машиною в Донецьк, бо квитків на літак не було. Допоміг винайняти квартиру, в якій другий місяць почергово живуть батьки Сергія. Його мати — бухгалтер, тато — підприємець: має на базарі "7-й кілометр" кілька павільйонів.

— 18 червня знайомий позвав до себе прочистити каналізацію, — згадує Сергій. — Не хотіли викликати сантехніків — що ми, не мужчини? Я зайшов у підвал із прожектором, і мене раптом вдарило струмом, щось там було несправне. Я впав і знепритомнів. У цей час на обличчя летить прожектор. Коли отямився, хотів його скинути, але руку звели судоми. Прожектор обпік лоба, щоку, губу. Від носа залишилася лише половина. В одеській лікарні хірург сказав, що може прооперувати мене, але до цього таких операцій не робив.

У Донецьку чоловіка оперували чотири рази. Із правої руки взяли шматки шкіри, які мали прижитися до обпечених ділянок.

— До лоба, щоки й губи шкіра прижилася, й рани загоїлися, — каже Біюкін. — А ніс не сприймав мертву шкіру, один хрящик згнив. Тому до носа пришили шкіру з руки, не відрізаючи її.

За кілька днів Сергієві зроблять п"яту операцію. Вона називається "італійська пластика". Чоловікові від"єднають носа від руки. Через півроку він має знову приїхати до Донецька, щоби відновити хрящ у носі. Для цього хірурги візьмуть шматок ребра.

— Сказали, що природній колір носа відновиться тільки через три роки, — додає Біюкін.

Нагадував привида: дірки очей і чорний рот

Чоловік працює помічником тренера ссавців в одеському дельфінарії "Немо".

— За освітою я менеджер-економіст. Після закінчення політеху хотів зайнятися бізнесом: узяв маршрутку, але прогорів, — веде далі. — Моя сестра Світлана працювала ведучою шоу в дельфінарії. Сказала, що там звільнилося місце інженера, який відповідає за стан води. Із часом почав тренувати дельфіна, яким довго ніхто не займався. З Одіссеєм мали виступати, але я потрапив сюди. Нічого, повернуся, відразу піду до дельфінів. Вони класно лікують.

Із фруктами та пакетами соку відвідати Сергія прийшов батько Юрій Васильович, 58 років:

— Мені на роботу подзвонила дружина. Їй вже хтось повідомив про сина. Не пам"ятаю, що саме мені сказала, але зрозумів, що лихо, й полетів в опіковий центр. Сергій нагадував привида: дірки очей і чорний рот, решта забинтоване. Я обдзвонив усіх — я ж одесит, — сміється. — Лікарі сказали, що в Одесі за це ніхто не візьметься. Дізнався, що на всю Європу є два опікові центри, в яких можуть зробити операцію: в Німеччині й Донецьку. Тут є лікар Еміль Фісталь, він дива творить. Рятує людей, у яких 90 відсотків тіла обпечені.

Еміль Фісталь, 68 років, у зеленому лікарському костюмі оглядає Сергія:

— Ну, гарного носа я тобі зробив? Не переживай, буде кращий, ніж був.

Усі витрати на лікування Біюкіна оплатив дельфінарій. Знайомий, якому Сергій лагодив каналізацію, не озивається.

1985, 9 березня — Сергій Біюкін народився в Одесі
1997 — уперше поцілувався з однокласницею Дашею
2002 — закінчив бізнес-школу в Одесі, має диплом економіста
2007 — вивчився на менеджера-економіста в Одеському національному політехнічному університеті; влаштувався на роботу в дельфінарій "Немо"
2008, 18 червня — обпік обличчя, переніс чотири операції

Зараз ви читаєте новину «Сергієві Біюкіну руку пришили до носа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі