середа, 02 квітня 2008 15:47

Сергій і Тетяна Зулкарнєєви взяли на виховання шістьох дітей

Автор: фото: Ольга БАРТИШ-КОЛОМАК
  Тетяна Зулкарнєєва на руках тримає Богдана, біля них стоїть Ліза, вище на сходах — темношкірий Влад. Глава сім’ї Сергій обнімає Олесю, біля них із телефоном Ігор, посередині — Ліка
Тетяна Зулкарнєєва на руках тримає Богдана, біля них стоїть Ліза, вище на сходах — темношкірий Влад. Глава сім’ї Сергій обнімає Олесю, біля них із телефоном Ігор, посередині — Ліка

Львів"янин 27-річний Сергій Зулкарнєєв молодший від дружини на шість років. Таня хвора на цукровий діабет, тому не має дітей. По рокові спільного життя Зулкарнєєви всиновили дитину. А за 4 роки відкрили перший дитячий будинок сімейного типу в Львові. Взяли на виховання ще п"ятьох дітей.

— Кількамісячного Владка мати залишила в пологовому будинку. Ми забрали його. В садочку всі від нього в захваті, — розповідає Сергій.

У дворівневій квартирі тихо й чисто. Родина одержала її від держави наприкінці минулого року. Діти пішли до сусідів: ті  мають восьмеро рідних дітей. Лише 2-річний Богдан сидить на горщику, тримаючись за руку Тані.

Богдана, його сестру 3-річну Олесю та брата, 9-річного Ігоря, взяли останніми. Їхня мати пішла з дому після народження найменшого, а батько сам не давав собі ради. Діти жили в притулках: Ігор — у Червонограді, Олеся та Богдан — у Львові.

У квартирі є шість кімнат, просторі хол і кухня. Доти родина мешкала з трьома дітьми у 2-кімнатній квартирі матері чоловіка. Шкодують лише, що в новому будинку немає ліфта.

— Сподівалися на особняк, а отримали квартиру на п"ятому та шостому поверхах. Носити нагору картоплю мішками тяжко. Адже ми ящиками закуповуємо продукти в супермаркеті, — каже Таня.

У жінки є іномарка, але дітям у ній уже затісно. Вона сподівається, що спонсори придбають для них більший автомобіль.

У нас демократія. Хочеш — їси, хочеш — ходиш голодний

Дерев"яними сходами піднімаються 5-річна Ліка — коротко стрижена брюнетка і 7-річна Ліза — довгокоса блондинка. За ними вбігає темношкірий 4-річний Влад.

— Ліку та Лізу взяли майже одночасно, — розповідає господиня. — Ліка — грузинка, її мати майже не виходить із тюрми. У Лізи батьки  пиячать. Вона грає в теніс, а Ліку скоро віддамо в театральний гурток.

Каже, найважче було привчити дітей до ласки.

— Вони звикли до наказового тону. На ніч, після казки, треба крикнути: "Швидко закрили очі й заснули!" Інакше не заспокояться.

— Діти важко звикають до нормального життя. Ігор розповідав, як вихователька в інтернаті била по обличчю тапочками, аби не розмовляли під час серіалу, — каже господар.

Готувати Тані допомагає чоловік і дівчата.

— У нас демократія. Хочеш — їси, хочеш — ходиш голодний, — каже жінка. — Важко лише зранку, коли всіх треба відправити до школи чи в садок. Доводиться вставати о шостій ранку. Зате вже о десятій — тихо, можна зайнятись справами.

Тетяні йде стаж вихователя. За роботу з дітьми вона отримує зарплату. На Краківському ринку тримає ятку з одягом. Сергій викладає англійську мову в комерційній компанії. Подружжя отримує приблизно 1 тис. грн на дитину.

1974, 10 липня — Тетяна народилася у Львові
1980, 10 жовтня — народився львів"янин Сергій Зулкарнєєв
2003 — одружилися
2004 — усиновили темношкірого Влада
2005 — взяли на виховання грузинку Ліку
2006 — забрали з притулку Лізу
2007 — створили перший у Львові будинок сімейного типу; беруть Ігоря, Олесю і Богдана; переселилися у 2-рівневу квартиру на шість кімнат

Зараз ви читаєте новину «Сергій і Тетяна Зулкарнєєви взяли на виховання шістьох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі