пʼятниця, 30 травня 2008 17:18

Сергій Єрмаков упізнає сукні навпомацки

У середу у ресторані столичного готелю "Хаят" відбулися Віденські вечори. На них презентували диск із записами музики та біографії австрійських композиторів, демонстрували вечірні сукні від Сергія Єрмакова, фраки від Олени Голець, золоті прикраси студії ювелірного живопису Наталії Вакуленко.

О сьомій вечора перед входом до ресторану постелили червону доріжку. Нею іде сліпий дизайнер Cергій Єрмаков, 35 років. Його тримає під руку помічниця Олена. Накрапає дощ. Обоє ховаються під парасолею. Біля входу до танцхолу гостям пропонують шампанське. За $100 продають диски з музичними записами Гайдна, Моцарта, Бетховена, Шуберта. 50 грн коштують каталог і диск організаторки вечорів — солістки Національного театру опери та балету Сусанни Чахоян.

— Купіть диски, — просить гостей 20-річна продавець Оксана. — Тут не лише музика, а й опис життя композиторів. Усе начитано Марисею Горобець.

У танцхолі звучить віденський вальс. Чоловіки купчаться біля столів із солодощами, салатами, овочами та фруктами. Жінки розглядають стенди із золотими прикрасами — сережками, каблучками, браслетами.

Перед скляною вітриною Сусанна Чахоян поправляє червону сукню та зачіску. До жінки підходить ведуча вечора Марися Горобець. Обіймаються. Марися згадує, як у неділю передавала інформацію про голосування українців на пісенний конкурс "Євробачення" до Белграда.

— Я тримала кулаки за Ані Лорак. Не розумію, чому росіяни дали Україні так мало балів, — бідкається.

— То ж не росіяни за неї голосували, а наші українці, які там опинилися, — пояснює Чахоян.

До Сергія Єрмакова підходить фармацевт Тамара Гримич із донькою Людою. Тамара цілує дизайнера в щоку. Запитує, чи навчається він бальних танців.

— Тут не танцюватиму. Ще не всі рухи освоїв, — сміється дизайнер. — Шостого числа поїду в Москву на великий Віденський бал. Там покажу, на що здатний. А ви в моїй сукні сьогодні? — запитує.

— А ви впізнайте, — грайливо відповідає Гримич.

Єрмаков обіймає жінку за талію, проводить рукою по її спині та плечах. Каже, що впізнав голубу сукню зі своєї колекції.

Марися Горобець оголошує про початок показу фраків від Олени Голець і  вечірніх суконь від Єрмакова. Просить присутніх розступитися. До зали заходить Світлана Вольнова. Вона на високих підборах і в коротких сірих шортах.

— Фух, не опоздала на показ! Неслась как ненормальная, чуть в аварию не попала, — вигукує.

— Які в тебе коротенькі шортики! — каже телеведуча Наталка Розинська. — А де твої діаманти?

Вольнова осмикує шорти.

— Шо, занадто короткі? — перепитує схвильовано. — Коштовностей більше не ношу. У наш час цим хизуватися не модно. Головне — щоб зачіска була гарною, колір шкіри — свіжий і здоровий.

Марися Горобець довго нахвалює коньяк "Арарат":

— Чудовий напій, справжній. Не підробка. Гарантую. Купуйте, не пошкодуєте.

Швейцарський економіст Богдан Гаврилишин, 71 рік, дістає з кишені $200. Віддає гроші Горобець. Коньяк не бере. Каже, що не п"є, а гроші дав просто так.

— Приїхав зі Швейцарії на кілька днів, — розповідає Гаврилишин "ГПУ".

Запитую, чим займається. Чоловік прикладає долоню до вуха, просить повторити голосніше.

— Консультую деяких політиків, — відповідає загадково. — Тут, у центрі Києва, маю шикарну квартиру. Але хочу додому, бо там діти й онуки.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Єрмаков упізнає сукні навпомацки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі