середа, 23 квітня 2008 15:45

Сашко Коляденко народився в один день із Василем Вірастюком

Автор: фото: Олена ДЗІК
  Чемпіон України Олександр Коляденко тренується вдома у вітальні. Брат Павло (ліворуч) підіймає 8-кілограмову гирю
Чемпіон України Олександр Коляденко тренується вдома у вітальні. Брат Павло (ліворуч) підіймає 8-кілограмову гирю

14-річний Олександр Коляденко з райцентру Козова на Тернопільщині переміг на чемпіонаті України з пауерліфтингу в категорії 75 кг. Він був наймолодшим учасником змагань.

— Нам ще в роддомі медсестра сказала, що богатир виросте. Тільки щойно народженого запеленала, а він розмотався й кулачки смокче. У рік сам виніс відро картоплі із кухні до коридору, — пригадує батько Олег Вікторович, 41 рік. — У нього разом із Василем Вірастюком день народження — 22 квітня.

У містечку немає спортивного клубу, де можна займатися триборством. Тому восьмикласник тренується вдома під керівництвом тата.

Цікавлюся, чи дотримується хлопець дієти.

— А нащо? Он Вася Вірастюк їсть усе. Я молоко й каші люблю, — приносить великий зошит із вклеєними газетними вирізками. — Я про Вірастюка багато читав. Він починав заняття спортом у десять років, а я — з дев"яти. Дуже хочу з ним познайомитися.

Тренується хлопець дома у вітальні. На перервах між уроками бігає на спортмайданчик школи.

— Якось попробувала підняти його штангу. Не змогла, — усміхається мама Людмила Миколаївна, 34 роки. — Кажу, нащо тобі стільки заліза. Займався би чимось легшим. Пояс шкіряний йому приніс Миколай. Довелося дірки додаткові прорізати, бо розрахований на старших. А раніше звичайним светром обв"язувався.

10-річний Павлик, брат Олександра, піднімає 8-кілограмову гирю. Каже: після перемоги Саші хлопці в школі їх не зачіпають.

Олег та Людмила Коляденки торгують фруктами на місцевому ринку.

— Буває, 5–6 тонн за день вигружаю. Спину собі пошкодив, — каже Олег Вікторович. — Старший син допомагає. Привіз якось 20 мішків цементу для гаража, то Саша сам поносив.

Зараз ви читаєте новину «Сашко Коляденко народився в один день із Василем Вірастюком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі