пʼятниця, 26 квітня 2019 05:45

Шампіньйони маринують у сметані

— Не є прихильницею традиційного м'ясного шашлику. А от смажені овочі на відкритому вогнищі обожнюю. Особ­ливо гриби, — каже 29-річна Наталія Якимчук з Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Для приготування грибного шашлику бере 500 г шампіньйонів, 200 г нежирної сметани, 1 ч. л. лимонного соку, 5 зубчиків часнику, по 1/4 ч. л. меленого коріандру, солодкої паприки й меленого імбиру, сіль і перець за смаком.

— Шампіньйони промиваю. У жодному випадку не замочую, інакше стають водянистими й втрачають смак. Просушую паперовим рушником, чищу й закидаю до поліетиленового пакета.

Окремо готує маринад. Змішує сметану, подрібнений часник, лимонний сік, сіль і спеції. Заливає маринадом гриби. Зав'язує пакет і ретельно струшує, щоб покрив кожен шампіньйон.

— Ставлю гриби в холодильник. Мінімум на годину. Краще, щоб простояли ніч. Тоді будуть соковитіші. Далі нанизую на шпажки й викладаю на решітку.

Смажить над розжареним вугіллям. Тримає до золотавої скоринки з обох боків. Загалом близько 20 хв. Готові гриби посипає зеленню.

Запікати шампіньйони можна й у духовці з температурою 200–220°C. Час приготування — 20 хв.

Зараз ви читаєте новину «Шампіньйони маринують у сметані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі