Ексклюзиви
вівторок, 15 квітня 2008 17:47

Самоленко і Апайчев одружилися через 21 рік після знайомства

Автор: фото з родинного архіву Тетяни Самоленко і Олександра Апайчева
  Рекордсмен України з десяти-борства Олександр Апайчев і олімпійська чемпіонка з легкої атлетики Тетяна Самоленко з сином Миколою на острові Хортиця у Запоріжжі
Рекордсмен України з десяти-борства Олександр Апайчев і олімпійська чемпіонка з легкої атлетики Тетяна Самоленко з сином Миколою на острові Хортиця у Запоріжжі

46-річні Тетяна Самоленко та її чоловік Олександр Апайчев закохалися через 21 рік після знайомства. Трикратна олімпійська чемпіонка з легкої атлетики і десятиборець, рекордсмен України і СРСР живуть у новому 16-поверховому будинку в Броварах на Київщині.

— Коля, поухаживай, — гукає 19-річного сина Тетяна — шатенка у рожевій кофтині.

— У нас із Сашею, до того як одружилися, було по два шлюби, — розповідає, коли син виходить. — Я довго зустрічалась із легкоатлетом Володею. Його батьки постійно напрягали: чого не розписуєтесь? Я погодилась, аби залишили в спокої, бо готувалася до Олімпіади, — згадує. — Прожила з ним три роки. Вдруге вийшла за Колиного батька — тренера зі спортивної ходьби. Сину було три місяці, як розійшлися. Віктор на зборах пропадав по 25 днів на місяць, сина майже не бачив. Колю допомагала глядіти подруга.

— Щоб родина була міцна, треба менше розлучатися, — пояснює Олександр. Він часто  вживає словосполучення "что характерно".

— Із колишньою дружиною Вікторією я прожив 13 років он у тому будинку, — показує на багатоповерхівку неподалік. — Вона теж колишня спортсменка. Дві доньки у нас: Марина і Лєна. Тепер Вікторія з дітьми живе в Кривому Розі, вони мають іншого тата.

2001-го Олександра запросили тренером у Катар — країну в Перській затоці.

— Перед від"їздом одружився з дівчиною Іриною, яку тренував. Раз на кілька місяців приїжджала, а тоді рвалася додому. Я не міг вернутися, бо працював за контрактом. Усе є: вілла, п"ять машин, а дружини поряд не було. Таню вперше побачив 1985-го. Це було в Алушті на зборах. Невдовзі сниться, наче вона плаче, що їй погано, і я мушу її рятувати. Зустрічаю її в Запоріжжі, це її рідне місто. Іде, сльозами заливається.

— Саші приснилося, що в мене однокімнатна квартира і проблеми з чоловіком. Бо він ні мною, ні сином не цікавився, — дивується жінка.

Гучного весілля не влаштовували, просто розписалися

— Десять років після того я її не згадував і не бачив, — веде далі Апайчев. — А потім зустрів на балу легкоатлетів.

— На бал я прийшла в сукні, — жінка показує, що в неї було пишне вечірнє плаття. — Із зачіскою. Балакаю з колегами в куточку. Дивлюся — хода знайома, така гарна! Це був Саша. Поздоровався і відійшов.

— Я так хвилювався, що не міг стояти довго, — каже він, витираючи крихту з Таниних губ.

На День святого Валентина чоловік приїхав до коханої в Запоріжжя.

— Подарував мені здоровенний букет троянд і фігурки двох голубків, — ділиться жінка. — Тепер щоразу на Валентина дарує голубів. Ішов сніг, ми гуляли, він читав свої вірші. Оговталися, а вже друга ночі. Я запросила Сашу до себе, а вранці познайомила з сином.

Гучного весілля пара не влаштовувала, просто розписалися.

— До Тані я був запальний і жорсткий, — зізнається Олександр. — У збірній мене називали вовком. Умів психологічно зламати суперника. Нині я м"якший, поступливіший, — торкається руки дружини.

Тетяна Самоленко кинула спорт і переїхала до Олександра.

— Перу, варю, в поїздки з ним їжджу, щоб менше розлучатися. Він керує шкільною і студентською легкою атлетикою по всій Україні, — зауважує.

Олександр згадує, як при переїзді до нього дружина загубила свої медалі.

— Їх кілька кілограмів було, я так розстроїлася, — каже вона.— А потім згадала, що заховала медалі у чобітки.

1961, 6 травня — Олександр Апайчев народився в м. Кіров, Росія; 12 серпня — Тетяна Хамітова народилася за 500 км — в с. Секретарка Оренбурзької обл. Росії
1985 — Тетяна Самоленко (прізвище першого чоловіка) і Олександр познайомилися в Алушті
1988 — золота і срібна призерка з бігу на Олімпіаді в Сеулі; Олександр через травму залишає спорт
1990 — у Тетяни народився син Коля
2006 — вийшла заміж за Олександра; переїхала із Запоріжжя до Броварів

Зараз ви читаєте новину «Самоленко і Апайчев одружилися через 21 рік після знайомства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути