понеділок, 19 лютого 2007 15:52

Руслана хоче народити дитину

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  На маскараді в колонній залі київської мерії співачка і народний депутат Руслана Лижичко спілкувалася з фантастом Сергієм Дяченком
На маскараді в колонній залі київської мерії співачка і народний депутат Руслана Лижичко спілкувалася з фантастом Сергієм Дяченком

У суботу в колонній залі столичної мерії відбувся благодійний бал-маскарад. Квитки коштували $150–200. На виручені кошти видавництво "Зелений пес" обіцяє надрукувати 20 книжок українських письменників.

Акторка Ольга Сумська, 39 років, виходить зі сріблястої "тойоти" із 17-річною донькою Антоніною. Обидві — в пишних платтях і коротеньких шубках.

Маску Ольга прикріпила собі в зачіску. Повертається спиною і торкається рукою маленької сріблястої порцелянової маски, прикрашеної білими перлинами.

— Їздила по неї до Москви, — розповідає. — Купила за сто доларів на виставці старовинних масок у бутику, поряд із Красною площею. Її на бал-маскарад у царський палац колись одягала придворна дама часів Катерини II. Там була ще маска цариці, але коштувала дорого.

Каже, що сукня на ній із весільного салону "Івана". А донька вдягла плаття від дизайнерки Інни Черняк. Його шили місяць.

— Коли три дні тому прийшли на останню примірку, довелося вшивати, бо донька схудла. Щодня по кілька годин вальсувала в кімнаті перед дзеркалом. Позавчора забила коліно. Я телефонувала Чапкісові — просила, аби дав їй кілька уроків. Але він сказав: "Олечко, ти так гарно танцюєш, що сама можеш учити".

Сумська хотіла прийти на бал у костюмі Роксолани або в сукні княжни Тараканової зі стрічки "Маестро Березовський".

— На кіностудії відмовили, — розказує вона. — Мабуть, злякалися, що порву костюм або перекину на нього каву.

— Крихітко, чому ти не танцюєш? — запитує Сумська доньку.

— Тут мало місця.

— Дурниці! Ти просто не обрала собі кавалера.

Антоніна каже, що хоче потанцювати з Чапкісом.

— Шукай молодшого, — радить мати.

Поруч із гардеробом дружина 76-річного хореографа Григорія Чапкіса Алла, 53 роки, приміряє маски, виставлені на продаж. Зупиняється на бордовій із золотистими намистинками. Та коли дізнається ціну — 350 грн — відходить убік.

Чапкіс кашляє в хустинку. Каже, що нездужає.

— У танцхолі університету фізкультури давав уроки вальсу дружині бразильського парфумера Хосе Аріно. Вони теж мають бути на балу, — оглядається. — В університеті фізкультури зараз тренуються учасники проекту "Танці із зірками-2". Там епідемія: усі грипують. П"ють ліки і танцюють.

Хореограф починає вальсувати сам.

Знаєте, що він вночі виробляє? Дригає ногами

— Я казала йому лишатися вдома, — пошепки розповідає Алла Чапкіс. — Не послухав. Знаєте, що він вночі виробляє? Дригає ногами і вигукує: "Раз, два три! Багато сміття! Не роби зайвих рухів". Або співає уві сні.

58-річна співачка Ніна Матвієнко тримає на паличці картонну маску з дощиком. Зізнається, що купила її за 50 грн у Київраді. Дивиться у вікно, п"є зі склянки мінеральну воду та їсть цукерку. Каже, що мають під"їхати її син із чоловіком Петром Гончаром.

— Спізнюються, бо син прийшов з теквандо й узявся вирізати собі маску з картону,— пояснює.

Стрімко заходить співачка і народний депутат Руслана Лижичко, 33 роки. Вона щойно з літака.

— 15 годин летіла з Мальти, — розказує. — Там на благодійному концерті співали зірки з усього світу. Я заприятелювала з Бейонз Ноулс. Вона така грайлива, любить випити. Після концерту три години теревенили з нею в кафе про різницю між білими та чорними чоловіками. Пили алкогольні коктейлі.

Каже, що хотіла прийти з чоловіком (продюсер Олександр Ксенофонтов. — "ГПУ"), але він захворів:

— Наколотила йому "Фервексу", нарізала лимона. Й обіцяла скоро повернутися.

До Руслани підкрадається невисокий чоловік у масці. Закриває їй очі.

— Хто це? — виривається Руслана. — Жаль, що Кличка немає: я його і в масці впізнала б.

Чоловік відкриває обличчя. Це — фантаст Сергій Дяченко, 61 рік. Руслана підсідає за різні столики. Цілується з гостями. Усім розповідає, що хоче народити дитину.

Директор парфумерної фабрики "Експресія" бразилець Хосе Аріно, 38 років, прийшов разом із дружиною — українкою Іриною. Вони сидять із послом Бразилії 45-річним Ренато Маркесом і його дружиною Антуанеттою, 39 років.

— Іра разом з Антуанеттою недавно навчилися індійських танців, — хвалиться Аріно. — Із ними займалася жінка з індійського посольства. Нам її порадив посол Індії.

Хосе зауважує, що якби бал проходив у Бразилії — півзали вже були б голими:

— У Бразилії під час танців знімають навіть те, чого не можна.

Зараз ви читаєте новину «Руслана хоче народити дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі