пʼятниця, 09 листопада 2012 06:00

Роман Сасанчин співає оперу на городі

Автор: фото з сайта www.tsn.ua
  Роман Сасанчин із села Садки на Тернопільщині виступає під час відбору на талант-шоу ”Голос. Діти” у Києві
Роман Сасанчин із села Садки на Тернопільщині виступає під час відбору на талант-шоу ”Голос. Діти” у Києві

10-річний Роман Сасанчин із села Садки Заліщинського району на Тернопільщині співає оперним голосом італійські пісні. Вивчив їх у районному будинку школяра, куди їздить двічі на тиждень за 40 км автобусом. Мати Євдокія випросила в колишнього голови Тернопільської облдержадміністрації Юрія Чижмаря гроші на поїздку Романа у столицю на талант-шоу "Голос. Діти". Але дитина не пройшла відбір.

— Під час прослуховування судді-співаки Олег Скрипка, Світлана Лобода і Тіна Кароль не обернулися й не взяли Рому у свою команду, — із закарпатським акцентом розповідає 49-річна Євдокія. — Олег Скрипка зіскочив на сцену та заспівав дуетом із сином. Він так і не здогадався, що не пройшов відбір.

Забіг до мене за куліси й радо кричить: "Мамо, до мене всі троє повернулися!". Кажу, ні, синочку, вони повернулися, але не тоді, коли треба. Роман уже дорогою додому розплакався. Ридав удома, коли шоу по телевізору показували. Не могли успокоїти, в нього аж серце хапати почало, замкнутий став.

Від запису шоу до ефіру минув місяць. За цей час Роман хотів покинути музику.

— Тіна Кароль на сцені питала Романа, як він навчився так співати. А син каже, що вдома співає на городі. Тато кукурудзу збирає, а Рома стане перед патикою, як перед мікрофоном, і співає. Я то з дитинства запримітила і в район його повезла. Там сказали, що голос у нього унікальний. Рома зразу вхопився за акордеон, потім на фортепіано грав, на гітарі. Вчителька навчила його італійських пісень. Питаю, сину, а ти розумієш, що ти співаєш? Він мені пояснює, що то пісня про маму, то про синівську любов.

Односельці обурилися, що Роман не пройшов відбір.

— Ми всім селом ефір дивилися, хоча знали, що Роман не пройшов, — говорить Марія Михайлівна, голова Садків. — Після нього дочка олігарха виступала і пройшла. Гарно співала, але наш Рома краще. У них родина дуже бідна, але діти розумні. Бо вони їх немолодими народили. Донька Надя з'явилася, коли Дозі 30 років було, а Рома — у 40.

Зараз ви читаєте новину «Роман Сасанчин співає оперу на городі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі