четвер, 24 вересня 2020 05:45

Роман Канюк не переніс другого інфаркту

Автор: religionpravda.com.ua
  Романа Канюка поховали в Кривому Розі на Дніпропетровщині, звідки був родом. У нього залишилися дружина і дві доньки
Романа Канюка поховали в Кривому Розі на Дніпропетровщині, звідки був родом. У нього залишилися дружина і дві доньки

Священник Роман Канюк помер у 57 років. Був настоятелем храму в селі Ділове Рахівського району Закарпатської області.

— Встиг прослужити там місяці два чи три, — розповідає друг ігумен Меркурій Скороход. — Переїхав на Закарпаття, бо там служив його приятель. Треба було якраз священника в село Ділове, щоб укріпити там український дух. У неділю після служби отцю Роману раптово стало зле — в нього стався другий інфаркт. Помер дорогою до лікарні.

Поховали Романа Канюка в місті Кривий Ріг на Дніпропетровщині, звідки був родом. У нього залишилися дружина і дві доньки.

— Ми познайомилися, коли владика призначив його настоятелем храму Петра й Павла в місті Марганець, — розповідає Скороход. — Він унікальна людина. З Московського патріархату до Православної церкви України перейшов ще до того, як нам вручили Томос. Уболівав за українську церкву завжди. Розбудовував храми в багатьох місцях, зокрема, в Полтавській єпархії. Запам'ятався дуже виваженим. Ніколи не переходив на підвищені тони. Був гарним священником. Сьогодні саме таких не вистачає для утвердження церкви. Пішов служити не тоді, як це стало модно. А в радянський час, коли церква ще була в руїні.

Зараз ви читаєте новину «Роман Канюк не переніс другого інфаркту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі