четвер, 28 серпня 2008 18:05

Різниця вартості газу залишається споживачеві

"За перше півріччя цього року використала 1855 кубометрів газу, — розповідає в листі до редакції Марія Рішко з села Драгово Хустського району Закарпатської області. — Платила по 31 копійці за кубометр. Нещодавно в листі від ВАТ "Закарпатгаз" мене повідомили, що переводять у другу категорію і просять сплатити різницю за кожен використаний кубометр по 17 копійок.

Я хочу знати, чи правомірно поступає "Закарпатгаз"? Хіба я не можу за одне півріччя використати більше, а за інше менше? Щоб у сумі вийшли ті ж 2500 кубометрів, які положені для першої категорії? Тим паче, перше півріччя — це опалювальний сезон, відповідно, газу використовується більше".


— У постанові Кабінету Міністрів зазначено, що обсяг використаного споживачем природного газу в першому півріччі становить 60% річного обсягу споживання, тому застосовують роздрібні ціни, — пояснює Марія Тороній, 50 років, заступник голови правління "Закарпатгаз" із обліку та розрахунків за газ. — Тобто, якщо споживач використовує понад 60%, то ми зобов"язані перевести його в наступну категорію. Рішко використала за півроку 72% річної норми. Вона має протягом трьох місяців сплатити різницю. Але якщо до кінця року споживач не використає 2500 кубометрів газу, то ми його повернемо в першу категорію. А різниця вартості газу залишається на особовому рахунку споживача й переходить на рахунок майбутніх платежів.

Зараз ви читаєте новину «Різниця вартості газу залишається споживачеві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі