четвер, 28 лютого 2008 18:22

Рената Литвинова зняла фільм про Земфіру

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Режисерка Рената Литвинова (ліворуч) та співачка Земфіра дружать кілька років. ”Не знаю, кому б я розповіла більше, ніж Ренаті”, — каже Земфіра про свої інтерв’ю у фільмі Литвинової
Режисерка Рената Литвинова (ліворуч) та співачка Земфіра дружать кілька років. ”Не знаю, кому б я розповіла більше, ніж Ренаті”, — каже Земфіра про свої інтерв’ю у фільмі Литвинової

Музичний фільм "Зелений театр у Земфірі" презентували в понеділок у столичному кінотеатрі "Київ". Стрічку зняла 41-річна московська режисерка Рената Литвинова — подруга співачки 32-річної Земфіри Рамазанової. Вони разом прилетіли на українську прем"єру.

— Фільм має яскравий українсько-російський характер, — каже Земфіра на прем"єрі. — Студія "Тайм-лайн", що займалася його виробництвом, — це українська контора. У моєму колективі з 12 людей — третина громадяни України.

В основі сюжету — концерт Земфіри в московському Зеленому театрі 8 червня торік. У фільмі звучать 12 її пісень. Одну з них — "Во мне" — тоді зняв на мобільний телефон невідомий шанувальник. Литвинова знайшла відео в Інтернеті. Музичні номери поєднуються з уривками інтерв"ю, яке режисерка бере у співачки.

Перед показом операторів просять вимкнути камери.

— Не "піратьте", не обдирайте нас, — голосно просить Литвинова.

Вони із Земфірою сідають збоку в 17-й ряд. Троє охоронців не підпускають ані фотографів, ані шанувальників. Зала забита вщент, кілька фанів вмощуються на підлозі перед екраном.

Фільм тричі перезапускають на другій хвилині. На третій спробі не вмикається звук.

— Сволочь, дай звук! — гукає із залу режисерка.

Земфіра тікає з показу — наступного дня має концерт в Одесі. Хвилин за 10 із залу в супроводі охорони виходить і Литвинова. Її проводжають аплодисментами. Протягом сеансу глядачі аплодують кожній пісні та репліці Земфіри. Найбільше овацій викликають інтерв"ю.

— Старение меня не парит, я с годами все краше, — говорить у фільмі Земфіра.

Розповідає Литвиновій, що має вдома рибок:

— Они прикольные, потому что молчат.

— В чем смысл жизни? — допитується режисерка в героїні. — Я его до сих пор ищу.

— Ну ищи-ищи. Найдешь — сообщишь, — іронізує Земфіра.

На показ прийшов соліст гурту "Океан Ельзи" і народний депутат від "Нашої України" Святослав Вакарчук, 32 роки.

— Три години був сьогодні на репетиції, а тут відновив сили, — каже після перегляду фільму.

Його запитують, чи не збирається зняти подібне кіно про "Океан Ельзи".

— Кожному своє, — кидає Вакарчук і швидко йде з кінотеатру.

Арт-директор кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі, 57 років, зауважує, що фільми-концерти нині популярні. Навіть Берлінський фестиваль цього року відкривали фільмом Мартіна Скорсезе "Хай буде світло" про гурт "Ролінґ Стоунз".

— Мені цікава Рената Литвинова, я поважаю її творчість, — додає Халпахчі. — Але з фільму більше для себе дізнався про Земфіру. Раніше не був її прихильником, а тут вона мені відкрилася. Стрічка має всі риси справжнього кіно — тут є характери, розвиток історії. Мені було цікаво.

Зараз ви читаєте новину «Рената Литвинова зняла фільм про Земфіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі