вівторок, 02 липня 2019 06:25

Про смерть Василя Чорнея рідні не знали п'ять днів

У селі Троїця Снятинського району на Івано-Франківщині попрощалися з 36-річним Василем ЧОРНЕЄМ. Помер у Польщі. Там працював на підприємстві з виготовлення трун.

— Чоловікові стало зле на роботі й він знепритомнів, — розповідає представник польської поліції Анджей Боровяк. — Коли працівники повідомили про це власниці підприємства, вона наказала всім іти додому. Наступного дня чоловіка мертвим знайшли в лісосмузі за 125 кілометрів від роботи. Власницю підприємства взяли під варту. За ненадання допомоги та ненавмисне спричинення смерті їй загрожує до п'яти років ув'язнення.

– 15 червня у нашої доньки був день народження. Та Василь не подзвонив її привітати і на дзвінки не відповідав, — говорить дружина Наталія Чорней. — Про те, що вже тоді був неживий, дізналися за п'ять днів після його смерті. Сусід випадково побачив фотографію Василя в соціальній мережі. Під нею був підпис: "На узбіччі Познані знайшли чоловіка. Розшукуємо рідних".

Василь Чорней був будівельником і столяром. На заробітки в Польщу поїхав у лютому.

— Раніше чоловік працював на місцевому заводі, — каже Наталія. — Після його закриття став їздити по заробітках. Спершу — по Україні. Потім подався у Чехію, а наприкінці лютого — в Польщу. Працював нелегально. Казав, у цеху спекотно і багато пилу, а працювати доводиться понад 10 годин на добу. Повернутися не мав за що — зарплату йому не виплачували.

У Василя Чорнея залишилися син і дві доньки. За перевезення його тіла в Україну рідні заплатили 40 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Про смерть Василя Чорнея рідні не знали п'ять днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі