вівторок, 09 вересня 2008 17:33

Приватизація двох гектарів землі обійдеться в 238 гривень

  Галина Слободенюк: ”Вартість виготовлення документів на землю — п'ять неоподаткованих мінімумів”
Галина Слободенюк: ”Вартість виготовлення документів на землю — п'ять неоподаткованих мінімумів”

"Нас, пенсіонерів, цікавить, як правильно оформити документ на приватизацію паю. Бо в кожному кабінеті трактують по-іншому. Напишіть, скільки це все коштуватиме".

Колективний лист надійшов із Рівненщини.

— Вартість виготовлення документів на право власності на землю не перевищує п"яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Це 85 гривень, — каже Галина Слободенюк, 29 років, юрист. — Плюс 153 гривні за те, щоб на місце виїхали землевпорядники й заміряли землю. Усього це обійдеться в 238 гривень.

Таку суму платять громадяни, які приватизують земельні ділянки безоплатно. Згідно з статтею 121 Земельного кодексу, громадяни мають право на безоплатну передачу їм ділянок із земель державної власності  для ведення особистого селянського господарства — не більше як 2 га, для садівництва — не більш ніж 0,12 га. Для будівництва й обслуговування жилого будинку в селах надають до 0,25 га, у селищах — не більше ніж 0,15 га, у містах — до 0,1 га. Для будівництва індивідуальних гаражів виділяють не більше 0,01га.

— Якщо землю купують, отримують у дар чи в спадщину, ці пільги не діють, — уточнює Слободенюк.

Зараз ви читаєте новину «Приватизація двох гектарів землі обійдеться в 238 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі