четвер, 14 лютого 2008 17:07

При живих батьках дитину всиновити не можна

"Я вдова, маю трьох дітей, і так вийшло, що виховую двох онуків. Невістка кинула їх, уже два роки я її не бачила. Син одружився і працює в Москві. Старшому внуку 10 років, а молодшому 8. Найменшій моїй доньці 17 років, вона навчається в Глухові в медичному училищі на третьому курсі. Я отримую на неї пенсію по втраті годувальника. Та купити газ, дрова, зерно, борошно і одягнути, і взути дуже важко. Я не можу всіх нагодувати на свою пенсію. От і живемо впроголодь. А діти хороші — допомагають і добре навчаються. Їхній батько, мій син, хоче в мене їх забрати. А як я без них буду? І ніяких прав у мене на них немає. Куди я тільки не зверталась. Але кругом одна відповідь: у них є батько.

Читаю в газетах, що на дітей виділяють кошти. Та якщо грошей не дають, то нехай хоч дітей залишать. Мені 54 роки. Я думаю, що ще зможу їх вивчити.

Надія Портна, с. Усок Ямпольського району на Сумщині".

— У нашій державі такі закони, що при живому батькові й матері дітей ніхто не має права всиновити, — пояснює столичний юрист Галина Слободенюк, 29 років. — Зі своєї практики можу сказати, що в Надії Портної дуже мало шансів. Вона зможе всиновити й отримувати на них гроші, тільки якщо батько й мати відмовляться від дітей. Або батьків позбавлять їхніх прав.

Але щоб батько міг забрати дітей до Москви, він теж має отримати документ, що його колишня дружина відмовляється від дітей.

Зараз ви читаєте новину «При живих батьках дитину всиновити не можна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі