вівторок, 20 серпня 2019 07:55

Політв'язня Володимира Балуха вивезли до Москви

16 серпня українського політв'язня 48-річного Володимира Балуха вивезли з колонії в місті Торжок Тверської області Росії.

— Етапували у слідчий ізолятор Москви, — каже його адвокат Ольга Дінзе, 37 років. — Поки що невідомо — "Лефортово" чи "Бутирку". Можливо, його направляють до іншого виправного закладу, а Москва — проміжний пункт.

Володимир Балух родом із села Серебрянка Роздольненського району Криму. Не визнавав анексії, повісив на хату синьо-жовтий прапор. Йому підкинули набої і засудили до чотирьох років і 11 місяців колонії. Там він продовжив засуджувати анексію, за що термін покарання збільшили на рік.

15 серпня з тюрми республіки Кабардино-Балкарія в Росії звільнили українського політв'язня 36-річного Володимира Присича.

— Його відпустили, бо закінчився термін покарання, — каже 31-річна Ольга Скрипник, голова Кримської правозахисної групи. — Хоч його покарали незаконно.

Володимир Присич працював водієм на харківській меблевій фабриці. Віз замовлення до окупованої Феодосії. 13 серпня 2016-го його затримали співробітники Федеральної служби безпеки Росії. Били, катували, вимагали зізнатися, що працює на українські спецслужби. Засудили до трьох років тюрми.

Зараз ви читаєте новину «Політв'язня Володимира Балуха вивезли до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі