середа, 04 квітня 2007 16:57

Племінниця Версаче ледве не померла від недоїдання

Автор: фото: REUTERS/Daniele La Monaca
  Дизайнерка Донателла Версаче (праворуч) гуляє в італійському місті Мілан зі своєю дочкою Алегрою в день її 18-річчя у червні 2004 року
Дизайнерка Донателла Версаче (праворуч) гуляє в італійському місті Мілан зі своєю дочкою Алегрою в день її 18-річчя у червні 2004 року

Джанні Версаче називав племінницю Алегру своєю "маленькою принцесою". Купував їй найдорожчі іграшки, возив по всьому світу. Відписав їй половину свого багатомільйонного спадку. Тож, коли у 1997 році кутюр"є застрелив його колишній коханець Ендрю Кунанан, Алегра успадкувала $300 млн та 3 тис. фірмових магазинів.

Однак дівчині це не додало ані душевного, ані фізичного здоров"я. Нещодавно стало відомо, що 20-річна Алегра страждає на гостру форму анорексії — хворобливої відрази до їжі. Зараз вона важить трохи більше 30 кг.

Її 50-річна мати Донателла — рідна сестра Джанні Версаче — влаштувала доньку в найкращу клініку. Вона попросила пресу поважати особисте життя Алегри. Сказала, що зараз дівчина почувається краще, але ще надто слабка, щоб з"явитися на публіці. Захворювання призвело до дистрофії.

Останніми роками стосунки Донателли й Алегри були не дуже добрими. Мати постійно жила в Італії, а донька — у США. Донателла очолила компанію "Версаче" після загибелі брата. Спочатку ніхто не вірив, що сестра може його замінити. Але жінка проявила ділові та дизайнерські здібності. Ці роки були для неї тяжкими, вона почала вживати наркотики. Вилікуватися від залежності допоміг близький друг, співак Елтон Джон.

Тепер Донателла проводить більше часу зі своєю донькою. Хвороба Алегри підштовхнула дизайнерку до критики світу моди, невід"ємною частиною якого є вона сама. Жінка вважає неправильним, що дівчата з дитинства схиблені на своїй зовнішності та дієтах.

— У десять років вони вже знають про дієти все. Вирішують скидати вагу просто для забави. У той же час вони елементарно неграмотні, — каде Донателла.

Звістка про хворобу Алегри Версаче відновила розмови про неприпустимість популяризації в модній індустрії ідеалу нездорової худорби, бо часто-густо це результат анорексії або булімії.

Торік у грудні знайшли мертвою у своєму ліжку в столиці Уругваю місті Монтевідео 18-річну модель Еліану Рамос. Лікарі сказали, що в дівчини через недоїдання зупинилося серце.

За три місяці до того на показі мод стався серцевий напад у її 22-річної сестри Луїсель. Три дні перед дефіле дівчина нічого не їла, а зазвичай перебивалася овочами та колою.

Зараз ви читаєте новину «Племінниця Версаче ледве не померла від недоїдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі