четвер, 05 липня 2007 17:13

Письменник Салман Рушді розлучається

  Салман Рушді з четвертою дружиною Падмою Лакшмі на вечірці в Голлівуді з нагоди вручення кінонагороди ”Оскар”. 5 березня 2006 року
Салман Рушді з четвертою дружиною Падмою Лакшмі на вечірці в Голлівуді з нагоди вручення кінонагороди ”Оскар”. 5 березня 2006 року

59-річний англійським письменник Салман Рушді, голову якого ісламський світ оцінив у $2,5 млн, розлучається із 29-річною моделлю Падмою Лакшмі. Це четвертий невдалий шлюб Салмана.

І письменник, і модель за походженням — індійці. Батьки Лакшмі переїхали до Нью-Йорка ще до її народження. А Салман у 18 років перебрався до Великої Британії сам. Познайомилася пара на званій вечірці в американських видавців. Модель писала вірші та носила їх у різні видавництва. Книжку їй надрукувати не вдалося, зате  молода літераторка заприятелювала з письменниками з різних країн.

Лакшмі так зачарувала Салмана, що він розпустив охорону, без якої не виходив за межі будинку 10 років, і вільно розгулював з нею по Нью-Йорку. Через тиждень Рушді оселився у триповерховій віллі своєї обраниці й продовжував писати книжки. Вони були менш популярними, аніж видані 1988-го "Сатанинські вірші", за які на нього й полюють ісламісти.

Я був засліплений її красою

На розлучення подала Лакшмі. Салман дізнався про це з теленовин. Його друзі кажуть, що дівчина розсердилася, бо Рушді не допоміг видати її книжки. Сам письменник називає свій зв"язок із молодою моделлю "кризою середнього віку".

— Я відчував, що вона не кохає мене, але був засліплений її красою, — каже він.

Письменник повернувся до Англії, де почувається самотнім. Попередня його дружина домогосподарка Памела пішла по десяти роках спільного життя. З другою та третьою жінками, які були моделями, Салман прожив менш як рік. Від першого шлюбу в письменника є син Леон, який працює стоматологом. Після розлучення Рушді бачив його лише кілька разів. Однак каже, що перші книги — казки — почав писати саме для нього.

Зараз ви читаєте новину «Письменник Салман Рушді розлучається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі