Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2007 20:17

Під "старовинні" сукні взули кросівки

Автор: фото: Сергій БУРКОВСЬКИЙ
  Співачка Катя Шалаєва з гурту ”Стереоліза” приміряла плаття, яке носили молоді італійки в епоху Відродження
Співачка Катя Шалаєва з гурту ”Стереоліза” приміряла плаття, яке носили молоді італійки в епоху Відродження

23 жовтня в галереї "Фешн Лаб" у Києві показали десять жіночих суконь і два чоловічі костюми XVIII–XIX ст. "Старовинний одяг" студенти й викладачі Київського університету технології та дизайну шили упродовж чотирьох місяців. Кравчині використали шовк, шифон, парчу, мереживо, атлас і гардини. На одну сукню пішло близько 20 м тканини.

— До історичних костюмів ми додали сучасні атрибути: кросівки, сумки. Хотіли зробити мікс, — каже 47-річна організаторка виставки Алла Тодурова з ТК "Альта Центру".

"Міс Україна-2006" Інна Цимбалюк приміряла сукню, яку в XVIII ст. зранку одягала англійка з вищого світу. Плаття у золотих та білих тонах, вузьке в талії та пишне на стегнах. Під нього вона взула сірі кросівки з чорними шнурками. На плече повісила спортивну сумку.

— Я дуже люблю фільм про Анжеліку. Було цікаво приміряти такий одяг, — говорить 22-річна Інна Цимбалюк. — Але почуваюся я дивно, наче Аліса в країні чудес. Плаття — з великим під"юбником із синтепону. Ходити в ньому трохи незручно. Мені сподобалася сукня епохи Відродження, яку приміряла солістка гурту "Стереоліза". Але це плаття було маленького розміру, і я в нього не влізла.

25-річна співачка Катя Шалаєва, яка є солісткою гурту "Стереоліза", надягла золотистий наряд із довгим подолом. Таке вбрання носили молоді італійки в епоху Відродження. На ноги вона взула високі чоботи з хутром, стилізовані під кросівки.

Усі історичні костюми в "Альта Центрі" можна побачити до 30 листопада. Потім половину з них повернуть університетові дизайну.

— Решту будемо тримати для модних вечірок і балів, — каже представниця "Альта Центру".

Зараз ви читаєте новину «Під "старовинні" сукні взули кросівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути