четвер, 25 лютого 2021 05:51

Петро Сказків мав рак легень

Справили дев'ятини за цимбалістом 33-річним Петром СКАЗКІВИМ. Помер 4 лютого. Торік у грудні в нього діагностували рак легень.

Народився у селищі Ворохта на Івано-Франківщині в сім'ї музикантів. Грати на цимбалах навчив батько. Петро був учасником рок-колективу "Джарап" і гурту "Перкалаба". 2015-го брав участь у шоу "Україна має талант". Дійшов до фіналу. Після цього створив родинний ансамбль "Петровичі".

— Познайомилися з ним 1999 року, коли я закінчувала Прикарпатський університет імені Василя Стефаника, — розповідає солістка Івано-Франківського ансамблю пісні і танцю "Гуцулія" 40-річна Людмила Кіндрат. — Він тоді вступив до коледжу. Але жив у нашому гуртожитку, бо тут навчалися його сестра Ірина, брати Юрій і Василь. Петро був наймолодший і найдобріший серед Сказківих. Про що б не попросила, допомагав. Був відкритий, компанійський, вихований. Завжди всміхався. Умів вислухати.

Петро Сказків заснував дитячий гурт "Петрос". Працював у музичній школі Ворохти. Проводив майстер-класи й уроки музики для соціально незахищених дітей.

— Умів грати на багатьох інструментах, але жив цимбалами. Відчував музику, мав харизму, — каже Людмила. — Обожнював гори. Якось пропонувала йому поїхати працювати за кордон. Відповів: "Я житиму тільки в горах".

Петра Сказківа поховали у Ворохті. В нього залишилися дружина і двоє доньок.

Зараз ви читаєте новину «Петро Сказків мав рак легень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі