четвер, 10 квітня 2008 15:25

Петро Демчук пророкує три місяці посухи влітку

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Стоматолог Петро Демчук із Вінниці дев’ять років тому залишив медицину, захопився оздоровчою системою Порфирія Іванова. 2002-го у снах почав бачити пророцтва
Стоматолог Петро Демчук із Вінниці дев’ять років тому залишив медицину, захопився оздоровчою системою Порфирія Іванова. 2002-го у снах почав бачити пророцтва

Вінничанин 51-річний Петро Демчук раз на тиждень іде до людних місць, щоб розповісти про свої пророцтва. Будь-якої погоди він одягнений у літні штани та сорочку з короткими рукавами.

— Мені відкрито було 11 листопада 2007 року, що велика труба має взірватися, і люди тікатимуть. Другого дня я пішов у обладміністрацію, на листку написав, що має бути катастрофа. Вони не повірили, а 6 грудня взірвалася труба в селі Тягун Іллінецького району. Уві сні я бачив, що двоє чоловіків на машині крали газ із труби, тому взрив стався.

У відділі звернень Вінницької облдержадміністрації при згадці про Петра Демчука від моніторів комп"ютерів відриваються працівники. Він раніше часто заходив до них і говорив про свої сни.

— Такий бородатий дивакуватий чоловік, — підводить очі до стелі заступник начальника 29-річний Валерій Тросюк. — Казав, що бачив, як труба взірвалася. Малював нам ту трубу. Але якихось конкретних даних, коли це мало статися чи де, не надав.

Петро стверджує, що за півроку передбачив вибух в одній з котелень Вінниці. У відділі звернень не можуть пригадати цього випадку.

— Торік, 18 березня 2007-го я написав, що в одній із котєльнєй міста Вінниці може бути взрив, — шукає серед своїх паперів відповідь Петро, але не може знайти. — Мені відписали, що в нашому місті котєльня не взірве. 5 грудня в приміщенні "Віноблгазпаливо" стався вибух, п"ятеро людей каліками залишилися.

Рідні пророцтвам Демчука не дуже довіряють.

— Він вдома пробує передбачати події, — говорить син дружини Петра від першого шлюбу, 27-річний Андрій.Вгадує, конєшно, дещо. Але я не дуже довольний тим, чим він займається. Бо грошей не заробляє для сім"ї. Живемо на мамину і мою зарплату.

В Одесі буде великий взрив у житловому будинку

На площі біля Привокзального базару чоловік роздає ксерокопії книжечок про Порфирія Іванова, засновника оздоровчої системи.

— Мені природа-матір духа святого відкрила, що цього року 90 днів не буде дощу, — говорить, роздаючи ксерокопії фотографії Іванова. — Діти будуть казати: папа, мама! Пече, жара! А щоб не пекло, треба фотографії в карманчик ложити, і цей чоловік буде помагати 90 днів від спеки.

Жінка в хустці запитує, чи лікує він хребет. Петро бере її за руку і звертається до неба.

— Природа-матір духа святого ісцели, — гукає, задерши голову догори, потім відпускає жінку. — Приймаю дітей, калік хворих для ісцелєнія. Але малих не лікую, доки мама чи батько не повірить в учітєля Іванова.

Люди цікавляться в перехожої, яку щойно тримав за руку Демчук, чи полегшало.

— Я йому віру. Мене дуже корова побила, позвоночнік поломаний, — відповідає 56-річна Тамара Горбик із Вінницького району. — У мене два внука є, я зніму ксерокопію і їм в карманчики положу.

Якийсь чоловік напідпитку з пляшкою пива не може прорватися через натовп. Починає перекривлювати Петра. Жінки проганяють його, аби не заважав слухати. Петро трусить папірцями в повітрі та виголошує нові пророцтва.

— В Одесі буде великий взрив у житловому будинку. В нашій області тоже щось станеться, але мені це пізніше відкриється. Маю їхати до бізнесмена, який тримає біля літинської автозаправки ведмедицю Розу. Якщо той бізнесмен не випустить її в Карпати, то через 30 днів зіб"є на своїй машині жінку на ім"я Рая. За це його посадять у тюрму.

1956, 28 жовтня — Петро Демчук народився в с. Рожнятівка Томашпільського р-ну Вінниччини
1979 — закінчив стоматологічний факультет Львівського медінституту; працював зубним лікарем у Тиндівській райлікарні в Росії, коли там будували БАМ
1991 — переїхав до с. Галайківці Мурованокуриловецького р-ну, влаштувався в амбулаторії
1997 — одружився з продавцем Галиною Карпенко; її син від першого шлюбу Андрій — різнороб на заводі
1999 — залишив медицину, захопився ученням Порфирія Іванова
2002 — у снах почав бачити пророцтва

Зараз ви читаєте новину «Петро Демчук пророкує три місяці посухи влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі