Ексклюзиви
четвер, 10 липня 2008 18:16

Петрик Василенко сфотографувався з Богданом Ступкою

У столичному театрі ім. Івана Франка актор і режисер Богдан Ступка сфотографувався з 4-річним Петром Василенком. Хлопчик страждає на синдром Дауна. Фотосесію організували Всеукраїнська благодійна організація "Даун Синдром" і школа фотографії Віктора Марущенка. До грудня хворих дітей фотографуватимуть із зірками естради, шоу-бізнесу, митцями. Наприкінці року видадуть настінний календар.

О пів на другу до театру імені Франка підходить жінка в кремовому костюмі. За руку вона тримає хлопчика в окулярах. Жінка час від часу поправляє йому волосся й сорочку, усміхається. Каже, що її звати Аренда Василенко, а сина — Петром. Сюди прийшла, аби сфотографуватися з актором Ступкою.

Аренда — голландка, дитячий психолог. Вийшла заміж за підприємця Андрія Василенка. Живуть у Києві. Крім Петрика, мають ще семилітню доньку Марійку та десятимісячного Данилка.

— Сучасна медична апаратура може визначити синдром Дауна на ранніх місяцях вагітності, — розповідає Аренда. — Таким мамам радять робити аборти. Але ж це дитина! Нехай вона не така, як усі, але хіба можна через це позбавляти її життя? Справжня мама не відмовляється від своєї дитини, якою б вона не була.

Жінка дістає з невеличкої сумочки люстерко, дивиться в нього, змахує сльозу.

О 14-й у фойє театру стрімко виходить Богдан Ступка, 66 років. Він вітається за руку з деякими, усміхається. Підходить до родини Василенків, потискає жінці руку, впівголоса каже, що вона чарівно виглядає. Повертається до фотографів:

— Таким мамам, як Аренда, треба пам"ятники ставити. Найважче, коли хворіють діти.

Ступка бере за руку хлопчика. Кілька хвилин позує перед фотокамерами. Потім про щось пошепки говорить із Арендою Василенко.

Розповідає, що він не перший серед зірок фотографується з дітьми із синдромом Дауна. До нього вже пройшли фотосесії Микола Вересень, Іван Малкович, Василиса Фролова.

— Знаю, що ще фотографуватимуться Ада Роговцева, Олег Скрипка, Андрій Шевченко, Андрій Данилко, Володимир Кличко, Віктор Пінчук, — розповідає.

Ступка поглядає на годинник. Каже, що має поспішати у справах. Аренда Василенко веде сина за руку на вулицю. За ними рушають фотографи.

Коридорами театру походжають 22-річні організаторки фотосесії Тетяна й Ольга.

— Лікарі кажуть, після 25 років ризик народити дитину з синдромом Дауна дуже зростає, — впівголоса говорить Ольга. — Так що нам треба поспішати.

— Ой, що ти, — махає рукою Тетяна. — Зараз із нашою екологією здорову дитину народити взагалі неможливо, постійно існує загроза зриву. Обидві мої сестри лежали на збереженні з п"ятого місяця. Я таких проблем не хочу.

Ольга бідкається, що навіть кошти, які виділяє уряд за народження дитини, не є стимулом. Обидві дівчини з жалем поглядають на родину Василенків, яка йде від театру вбік метро.

Зараз ви читаєте новину «Петрик Василенко сфотографувався з Богданом Ступкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути