пʼятниця, 07 серпня 2009 08:29

Перша темношкіра супермодель померла від раку грудей

Автор: фото з сайту www.naomisims.com
  У модельному бізнесі американка Наомі Сімс пропрацювала 5 років
У модельному бізнесі американка Наомі Сімс пропрацювала 5 років

Перша темношкіра супермодель американка 61-річна Наомі Сімс померла від раку грудей. Для журналів мод вона знімалася наприкінці 1960-х.

— Наомі — це посол усіх темношкірих. Вона зламала соціальні бар"єри. Уперше показала світові красу темношкірої жінки, — говорив про модель американський дизайнер Рой Хальстон.

Наомі пішла у модельний бізнес, щоб заробити гроші на навчання в університеті. Уперше з"явилася на обкладинці жіночого журналу "Леді Хоум" у листопаді 1968-го. Тоді ж підписала контракти з виданнями "Воґ" і "Космополітен", знімалася в рекламі. За п"ять років покинула подіум.

— Люди думають, що всі моделі дурні. Хочу довести, що це не так, — заявила про свій відхід із модельного бізнесу.

Сімс випускала лінію іменної косметики та парфумерії. Придумувала аксесуари й перуки для афроамериканок. Написала п"ять книжок про здоровий спосіб життя. Вела колонку в журналі для підлітків. Була активісткою руху за права темношкірих жінок. Коли їй запропонували роль у голлівудському фільмі "Клеопатра Джонс", відмовилася зніматися.

— Сценарій відверто расистський, — сказала режисерові.

20 років прожила у шлюбі з арт-директором Майклом Фандлеєм. Розійшлися 1991-го. До останніх днів жила у Нью-Джерсі із сином Бобом.

Зараз ви читаєте новину «Перша темношкіра супермодель померла від раку грудей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі