вівторок, 30 вересня 2008 17:32

Перепелині яйця виводять радіонукліди

"Почала розводити перепілок, коли дізналася про цілющі властивості їхніх яєць. Утримання цих птахів удвічі дешевше, аніж курей.

Перепілка несе за рік понад 300 яєць, кожне вагою 10–14 г. Вони містять більше вітамінів, аніж курячі: у 2,5 разу більше вітаміну А, у 2,8 — В, у 2,3 — В2 . У них багато мікроелементів — заліза, фосфору, міді, кобальту, амінокислот. Це допомагає зміцнити імунітет, лікувати алергію, поліпшити обмін речовин, вивести радіонукліди, надати свіжості шкірі.

В Японії перепелині яйця — основа харчування дітей, адже вони посилюють пам"ять, прискорюють розвиток інтелекту, нормалізують вміст гемоглобіну й еритроцитів у крові, покращують апетит.

Яйця потрібно їсти щоденно натщесерце за півгодини до їжі. Вживати сирими, запивати соком, молоком або кавою. У перепілок сильний імунітет, і тому їм, на відміну від інших пернатих, не загрожує сальмонела.

А ось рецепт поживного напою на щодень: збити 5 перепелиних яєць, додати соку або кави, за смаком — меду або цукру.

Усім, хто цікавиться перепілками та їх розведенням, я радо допоможу інформацією.

Моя адреса: Мазуркова Лариса, вул. 8-го березня, 15, с. Голосків, Летичівський р-н, Хмельницька обл., 31535.

Тел. 8 (098) 276 59 15, e-mail: [email protected]".
Зараз ви читаєте новину «Перепелині яйця виводять радіонукліди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі