Ексклюзиви
четвер, 10 червня 2021 05:26

"Перед весіллям бачила уві сні пацюків"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

За вісім років жінка розлучалася тричі

"Онук мав сім'ю, — пише вінничанка Наталія Вікторівна, 79 років. — Прожили кілька років, але постійно сварилися. Дружина його зневажала, бо мало заробляв. Шлюб розвалився. Внук подав до суду, хотів спільної опіки, але дитину віддали матері. На суд пішло багато грошей. Брав кредити, які тепер змушені гасити його батьки. Деякий час жив з іншою жінкою, планував створити сім'ю, але не склалося. Раніше був добрий і турботливий, а тепер обізлився на всіх. Не телефонує, а коли я додзвонюся, відповідає грубо. Недавно знову почали приходити колектори з вимогою розрахуватися. Він каже, що більше кредитів не брав. Невже вліз у халепу?"

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Кладе долоню на паспортне фото русявого хлопця з карими очима.

— На внукові досі висить один із кредитів. Брав його, аби оплатити послуги адвоката. Перевірте ще раз, чи всі заборгованості погашені. Краще переплатити 10 гривень банку, ніж бути винними кілька копійок. З них за кілька років може нарости пеня. Вимагайте довідку у банку про погашення позики. Онук одружиться вдруге. Скоро знову стане батьком. Злиться, бо не все склалося так, як хотів. Але справи налагодяться. Знову відчує себе коханим і потрібним.

"Донька в університет вступати не хоче, — розповідає у листі 54-річна Галина з Волинської області. — Після школи збирається на заробітки в Польщу. Думає, працювати руками легше, ніж головою. Її старші брати там по сім років. На роботу встають о третій ранку. На заводі ріжуть труби. Обом трохи за 30, а спина й ноги — нікудишні. Все болить. Не хочу, щоб у неї було таке майбутнє. А вона планує вдало вискочити заміж. За кого? Такого самого заробітчанина? Запитую: "Кому ж ти треба без диплома?" Людина повинна мати вищу освіту".

Надсилає фото білявки у шкільній формі. Волосся заплетене в косу, на грудях — золотий ­хрестик.

— Донька гарно складе зовнішнє незалежне оцінювання і вступить до університету. Свої плани змінить через хлопця, якого полюбила. Навчатися поїде в Луцьк. Житиме у студентському гуртожитку. Після третього курсу влаштується на роботу. На заробітки пориватиметься ще кілька років, доки не вийде заміж за заможного чоловіка. Зять буде старший, але не вік вас повинен хвилювати. Часто їздитиме у відрядження. Тож допомагати доньці виховувати онуку доведеться вам.

"У 30 років почуваюся на 60, — пише вінничанка Олена. — Беззуба, хребет вигнувся через сколіоз. В особистому житті не щастить. За вісім років розлучалася тричі. Тепер не хочу заміж. Поживу для себе. На роботу йти соромно. Працювала продавцем, але кому я тепер без зубів треба. Рот відкрити стидаюся. Мати радить взяти кредит і вставити зуби".

— У гонитві за гарною усмішкою можете втратити житло, яке успадкували від батька. Грошей для погашення кредиту не маєте. На роботу навіть із зубами йти не захочете. Якщо на кусень хліба мати дасть, то кредит з її пенсії не погасите. За два роки життя поміняється. Зустрінете чоловіка, який стане надійним другом. Вам вирішувати, чи переросте ця дружба у кохання. Фінансово помагатиме і вам, і матері.

"Тримаємо господарство, — розповідає у листі 73-річна Лідія Іванівна із Полтавщини. — Взимку корову продали, кошти розділили між дітьми. Донька хотіла за них вставити зуби. Але забула, де сховала гроші. Перерили всю хату — нема. Вкрасти ніхто не міг. До будинку мають доступ тільки рідні. Але де ж шукати?"

— Гроші заховані близько біля підлоги — під шафою чи ліжком. Згорніть усі килими, перетрусіть коробки із взуттям. Не підозрюйте внуків. Іти до стоматолога доньці варто наприкінці червня. Гарного лікаря знайде, якщо прислухається до відгуків родичів і друзів.

"Хочу почати бізнес, та не можу зважитися, — пише вінничанин Олексій, 29 років. — Нерішучість передалася від рідних. Батько все життя пропрацював у жеку, хоча його кликали в будівельний бізнес. Мати була швачкою, мріяла відкрити ательє. Я після університету змінив чотири роботи. Платять мало, вимоги зростають щодня. Хочу купити франшизу на піцерію чи магазин напівфабрикатів. Батьки забороняють брати кредит".

Біоенергетик запалює свічку. Обводить навколо портрета Олексія. Він має довге волосся до плечей, шрам над бровою і родимку на бороді.

— З такою головою, як у вас, гріх витрачати гроші на вже готовий бізнес. Маєте купу власних ідей. Порадьтеся з кількома бізнес-консультантами. Найкращий заробіток дасть та справа, на яку вас підштовхує дівчина. Прислухайтеся до її бажань. Нюхом чує, де лежать гроші та як їх можна заробити. За кілька місяців стане вам дружиною і народить первістка.

"Донька розлучена, має двох дітей, — пише 59-річна Оксана Вадимівна із Чернігівської області. — За аліменти не судилася, бо чоловік обіцяв гроші давати. Але платить мізер. І то — коли діти попросять. Участі в їхньому вихованні не бере, живе у своє задоволення. Донька всю себе присвятила дітям. Онука наступного року закінчує школу. Вона дівчина розумна, але вступити на бюджет шансів мало. А батько платити за навчання не хоче".

— Знайти спільну мову з донькою важко, бо схожі характерами. Багато підказок доля надсилає вам через сни. Перед весіллям наречена бачила уві сні пацюків, а ви — купу розбитого посуду. Це й віщувало розлучення. Могли застерегти від шлюбу, але боялися розбити їй серце. Добре відчували, що зять і мізинця її не гідний. Не картайте себе, бо допомогли виростити онуків. І внучку вивчите. Здасть іспити найкраще з однокласників і вступить на бюджет, якщо в 11-му класі візьмете на кілька місяців репетитора.

Зараз ви читаєте новину «"Перед весіллям бачила уві сні пацюків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути