середа, 19 січня 2011 10:10

Пекінес Діми Коляденка поводить себе, мов зірка естради (ФОТО)
5

Йоркширському тер’єру заплітають косички
Фото: фото: REUTERS/Ilya Naymushin
Дизайнери речей для тварин радять одягати домашнім улюбленцям ошийники із стрічками та бантами
Працівниця салону робить манікюр собаці
Взуття для собак коштує від ста гривень
Набір перукаря для тварин

У столичному салоні-бутику "Пет секрет" роблять манікюр, маски для шерсті та стрижки домашнім тваринам. На стінах розвішані фотографії знаменитостей.

— Це Діма Коляденко із своїм пекінесом Фанні, — показує світлини 26-річна Дар'я Бервицька, власниця салону. — Вони у нас постійні клієнти. Діма завжди замовляє цікаві стрижки для Фанні, купує йому такий же епатажний одяг, як і собі. Через це собака поводить себе, мов зірка естради. Співачка Оксі приносить свою кішку. Віктор Павлік для свого собаки має особистого грумера (собачий перукар. — "ГПУ"), якого запрошує додому.

Посеред кімнати — високий стіл. До горизонтальної перекладини над столом прив'язаний ремінь з ошийником. Його чіпляють собаці, щоб вона не могла зістрибнути зі столу. Ветеринар Дмитро Добровольський стриже йоркширського тер'єра Шумахера:

— У тер'єрів шерсть схожа на людське волосся, тому за нею потрібно більше доглядати. Якщо його тиждень не розчісувати, потім доведеться налисо збривати.

Собака голосно гавкає. Дмитро заспокоює його, гладить по голові.

— Після стрижки вискубую волосся з вух. Посипаю спеціальним порошком, який знеболює і дозволяє легше вирвати волосини. Собаки звикають до цієї процедури, як жінки до епіляції. Зараз збрию шерсть на животику і попці, лишу зовсім коротку на спині, довгу на ногах і мордочці.

Поруч на тумбочці різної форми та розміру ножиці.

— Собаку з 2–3 місяців потрібно привчати до стрижки. Я раджу господарям спочатку брати звичайні ножиці і клацати ними біля собаки, щоб вона не боялася їх. У мене був випадок, коли привели дорослого пуделя, якого ніколи не стригли. Він перелякався, хотів зістрибнути зі столу. Я його вхопив, а він мене вкусив.

За Шумахером приходить його хазяйка. Дмитро просить її вийти з перукарні, бо собака починає рватися на руки.

— Наодинці зі мною вони спокійні. Але коли бачать свою "маму", починають гавкати, вити, жалітися. Щоб у них залишалися гарні спогади про салон, пригощаємо їх після процедури ласощами. Але з дозволу господарів. Породисті собаки мають схильність до алергій.

Обслуговування Шумахера у салоні обходиться господарям у 800 грн на місяць. Пес вибігає із перукарні у велику кімнату. Принюхується до штор біля входу, мітить їх з обох боків.

— Кішки більш капризні, люблять показати свій характер. Їм найчастіше замовляють розчісування, гігієнічну стрижку та підрізку нігтів. Рідше приводять морських свинок і кроликів. Торік одного кролика попросили постригти і пофарбувати під тигра.

Дар'я Бервицька заводить до перукарні собаку Крошу породи чихуахуа. Такий пес коштує $800–1200. Просить нафарбувати йому нігті рожевим лаком.

— Це зараз дуже модно. У нас лаки і шампуні підібрані для тварин. Мити їх шампунями для людей не можна, бо тоді шерсть тьмяніє, плутається. Одного разу купувала бальзам для собак. Дівчата-продавщиці дають баночку. Кажуть, точно хороший, бо на своєму волоссі випробували. Таке гарне, блискуче стало.

Дар'я говорить, у її Кроші власна шафа з одягом.

— У неї більш як 30 дизайнерських суконь і футболок. Є ще сапожки на зиму, кеди, туфельки. Одяг для собак коштує 500–800 гривень. Речі з хутра, пошиті на замовлення — дорожчі. Має свої парфуми. Вони не різкі, майже нейтральні, бо тварини дуже чутливі до запахів. Кішки не люблять, коли на них чути чужий запах, одразу вилизуються. Але якщо капнути на шерсть за вушками, духи коту не заважатимуть.

Зараз ви читаєте новину «Пекінес Діми Коляденка поводить себе, мов зірка естради (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі