четвер, 22 травня 2008 18:40

Павло Зібров витрачає на дачу тисячу доларів щомісяця
6

Співак Павло Зібров у білій вітальні
Фото: фото: Наталя ЧУБЕНКО
Дачу в селі Ходосіївка за 7 км від Києва Павло Зібров придбав вісім років тому. Родина співака живе тут улітку
Для німецької вівчарки Ніки господар дачі теж спорудив літній будиночок
Одна зі спалень у будинку на дачі прикрашена янголами. Посередині стелі звисає люстра з порцеляновим янголом
Літній дерев'яний будиночок над ставком. На першому поверсі Зібров облаштував лазню. Каже, що париться у ній із композитором Юрієм Рибчинським

50-річний співак Павло Зібров має дачу в селі Ходосіївка, за 7 км від Києва. Зазвичай разом із сім"єю проводить там літо. Будинок Зіброва — на околиці села. Двері білого паркану прочиняє охоронець Микола. У дворику — накритий плівкою басейн і фонтан зі скульптурою черепахи.

Павло Зібров зустрічає "ГПУ" в спортивному костюмі та червоному картузі.

— Доки я тут сам хазяйную, дружина в Києві справи вирішує, — пояснює.

Неподалік починається сосновий ліс.

— Пару сосен загнулося, — хазяйновито оглядає дерева. — Ясно, спилимо.

— Всем склонять голову перед кроликами Зиброва, — жартує, нахиляючись біля низької хвіртки, що веде до кліток із кролями. Хвалиться, що має чотирьох кролиць. — Були ще дві камерунські козочки. Одна така гарненька, Квіточка, ходила за мною, як собачка. Усі — Білоножко, Повалійка — казали, що заберуть моїх кізок. А де вони будуть їх тримати — на балконі? Мусив віддати в зоопарк.

Співак проводить до ставка позаду будинку.

— То мій острів скарбів, — вказує на острівок посередині озера. — Там пляшка горілки і банка огірків закопані. Хто допливе — зможе перекусити.

На другому березі зустрічає брат співака, 53-річний Володимир Миколайович. Хвалиться, що зранку наловили відерце риби. Господар веде до літнього дерев"яного будинку. Каже, збудував, бо побачив схожий у знайомого. На першому поверсі — лазня і джакузі.

— Я професійний банщик, — прочиняє двері лазні. — Часто тут із Юрою Рибчинським паримося. Паритися треба не з горілкою і дєвочками, а зі справжнім трав"яним чаєм і крепким масажем.

У сусідній кімнаті — більярдний стіл.

— Я голова зіркової команди України з більярду, — прицілившись, Зібров заганяє шар у лунку. — Раз-два на місяць проводимо змагання у клубі "Парламент" — там у нас і депутати, й артисти...

Через двір повертаємося до особняка.

— Невеликий, 215 квадратних метрів усього, — розповідає співак. — От у наших знайомих — замок. Два камінні зали, вісім спалень, няньки-шманьки-уборщіци. Навіщо це — не розумію.

У білій вітальні Зібров звертає увагу на велику люстру. Каже, з Італії її "тарабанили". Рожева дитяча кімната завалена іграшками. Одна зі спалень прикрашена янголами — вони намальовані на стелі, з якої звисає люстра — теж із янголом, із порцеляни.

— Це все моя Маринка оформляла, — говорить про дружину. — Вона має гарний смак. Друзі запрошують її на шару оформити і їм житло.

На кухні Зібров сам заварює каву в металевій турці.

— Ми тут із друзями, поетами-композиторами, працюємо. Але так — пописали, тоді в більярд пограли. Такий творчий процес мені подобається, — сміється. — Юра Рибчинський після моєї дачі завжди геніальні вірші пише. А на балконі, дивлячись на задимлене місто, не напишеш ні чорта.

Я хотів би їздити на "таврії", але мушу на "лексусі"

ЗІБРОВ зауважує, що навмисне обирав дачу на околиці, аби не мати сусідів.

— У мене тут один сусід — місцевий учитель Серьожа, — помішує каву. — Приглядає за будинком, коли нас нема. Його жінка в нас прибирає. У цьому селі, на іншому краю, має дачу донька Віктора Ющенка — Віталіна.

Каже, маєток обходиться майже в $1 тис. щомісяця.

— То за газ, то за світло... — перелічує. — Воно й набігає.

Умостившись за столом, відпиває міцну каву.

— Дружина брата думає, що ми тут із дєвочками відпочиваєм, — сміється. — Дзвонить і кричить, що чує у слухавці жіночі голоси. А моя Марина не ревнує. Ми з нею не просто чоловік і дружина, а працюємо разом. Ведемо спільний "Театр Павла Зіброва". Тільки на гастролі не їздить, бо ж дитина ще мала.

У Зібрових є 11-річна донька Діана. Від першого шлюбу співак має 26-річного сина Сергія.

— Діануська моя вчиться в ліцеї "Гранд", — хвалиться. — Вона друга у школі за рейтингом. Не тому, що донька Зіброва. Навпаки — там декого жаба душить. У театрі грає ролі, від яких інші дівчатка відмовляються — приміром, Шапокляк. Діана змалку за лаштунками — з Таєю Повалій на "ти". Я розмовляю з нею українською, а от із дружиною донька говорить російською.

Цікавлюся, чи часто подружжя свариться.

— Тільки через робочі моменти. Але швидко заспокоюємося, — відкидається на спинку стільця. — А вдома приходимо, телевізор подивимося — і спати. Мені важливіше, щоб дружина гарно виглядала, а не стояла біля плити. Вона каже: "Паша, я твое второе лицо, поэтому обязана выглядеть хорошо".

Уточнює, що Марина стежить за його зовнішнім виглядом.

— Відбере в магазині штани та сорочки, а я потім тільки міряю, — поправляє комірець. — Навіть моєму балету костюми допомагає розробляти. Один костюм коштує 500 доларів. Вийшли чотири дівчини — уже 2 тисячі доларів скачуть по сцені.

Ділиться, що дружина змушує купувати дорогі речі.

— Я хотів би їздити на "таврії", але не маю права. Мушу їздити на "лексусі", аби показати, що мій концерт коштує дорого. Ну от, годинник маю за 30 тисяч доларів, — відстібає з зап"ястя чорний годинник. — Подарував на ювілей один друг. Коли знімали якийсь кліп, гримувальниця десь посіяла той годинник. Як дізналася скільки коштує, ледве не зомліла. Добре, що я його на столі знайшов.

У Зіброва дзвонить телефон.

— Привет, дорогой, — каже співак у слухавку. — Ні, Вакарчука рідко зараз бачу.

— Щось там знайомому від Слави Вакарчука треба, — пояснює після розмови. — А ми ж не бачимося, так тільки — "прівєт-прівєт".

Додає, що вісім років очолює Партію шанувальників жінок.

— Створили її з Рибчинським і Поплавським. Перед якимись виборами заради хохми пожартували, а тоді в Мін"юсті зареєстрували, — поправляє довге чорне волосся. — Наш номер 1560-й. Маємо 18 філій по Україні, десь чотири тисячі активних членів партії... Недавно Михайло Михайлович (Поплавський. — "ГПУ") хотів, аби голову переобрали. Він же хоче все: і співати, і танцювати, і партію очолювати. Але я залишився головою, а він — першим замом.

Згадує, що колись до лав Партії шанувальників жінок вступив Віктор Ющенко.

— Він тоді ще прем"єром був. Заяви про вихід Віктор Андрійович не написав.

Зараз ви читаєте новину «Павло Зібров витрачає на дачу тисячу доларів щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі