вівторок, 30 вересня 2008 18:20

Павло Зібров розплакався на вінчанні сина
7

Олександра Зіброва та Аліну Манцурову вінчали в Іллінській церкві на столичному Подолі. Шлюб дав отець Віталій
Фото: фото: Наталія ЧУБЕНКО
Співак Віталій Білоножко один із перших привітав Марину Зіброву з одруженням сина Олександра
Діана, донька Павла та Марини Зібрових, на весіллі обсипала молодят пелюстками білих троянд
Біля Іллінської церкви співак Павло Зібров подає милостиню: ”По 50 гривень поклав, як і заведено. І на церкву дали багато ”зелені” американської”
Друзі подружжя Зібрових: (зліва направо) Світлана Білоножко, Олександра Рибчинська та Алла Кудлай

Минулої неділі в Іллінській церкві в Києві вінчався 28-річний Олександр Зібров — син від першого шлюбу Марини, дружини співака Павла Зіброва. Із 22-річною Аліною Манцуровою Олександр розписався 8 серпня — у день "трьох вісімок". Тепер вирішили повінчатися.

— Трохи спізнилися, бо на Хрещатику пробки, а ми в центрі живемо, — виправдовується перед священиком Павло Зібров. До Іллінської церкви він із дружиною під"їхав опівдні. У руках Зібров тримає дві великі ікони. Священик запитує, чи вони освячені.

— Ну конечно! Я их в Лавре покупала! — ображено відказує Марина.

Зібров бере дружину під руку, позує фотографам:

— Мамка! Улыбнись!

Марина нехотя усміхається, але швидко відвертається.

За десять хвилин на білому "хаммері" до церкви під"їжджають молодята. Олександр відчиняє двері, подає руку нареченій. Аліна вбрана у бежеву сукню з високою талією та спідницею "дзвіночком". На ногах — сині туфлі на 15-сантиметрових підборах. У руках замість квітів тримає букет із маленьких пластмасових яблук.

— Це в нас невістка така креативна, — каже Марина Зіброва. — Весільне вбрання сама придумала. Ми спочатку були проти синього взуття, але потім погодилися. Головне — оригінально!

Пластмасове яблуко приколоте і до лацкана піджака нареченого. Весільний "хаммер" прикрашений зеленим циліндром у квітах.

— Где кольца? — хвилюється Марина Зіброва. Наречений довго порпається в кишенях піджака, врешті знаходить обручки й віддає матері.

Молодят вінчають 40 хв. Після церемонії їх біля церкви обсипає трояндовими пелюстками донька Зібрових, 11-річна Діана. Дві жебрачки підбирають з-під ніг молодят копійки та цукерки.


— Я аж розплакався, — Павло Зібров поправляє пишне чорне волосся. — Так гарно все було, хор співав зворушливо.


 Вечірку з нагоди весілля влаштували в ресторані "Київ", що навпроти Верховної Ради. Біля сходів на другий поверх грають три скрипальки. Гостей зустрічають дві дівчини у костюмах янголів. Залою походжають двоє акробатів на ходулях. На столах посеред страв — акваріуми із золотими рибками.

Поет-пісняр Юрій Рибчинський, подружжя Віталія та Світлани Білоножків та співачка Алла Кудлай стоять біля столу з келихами шампанського.

— Починають нове життя, їм потрібні гроші, — говорить Кудлай про свій подарунок молодятам. — Приготувала конвєртік.

Доки гості сідають за столи, молодята відпочивають у сусідній залі. Олександр ходить із цигаркою в зубах. Наречена погойдується на високих підборах. Аліна притримує сукню біля грудей. Скаржиться, що застібка на платті часом розходиться.

— Із Сашею познайомилися в ресторані "Сочі", де я була директором, — Наречена вмощується на дивані  і з полегшенням зітхає. — Саша часто бував у ресторані. Довго намагався познайомитися, але я була зайнята. А потім з"ясувалося, що живемо недалеко одне від одного. Зустрічалися півтора року. А шостого серпня він освідчився. Я відповіла, що вийду за нього, якщо розпишемося 8 серпня 2008-го, — поправляє довгу вуаль. — Завжди про це мріяла. Саша погодився. Батьків ледве встигли попередити.

У великій залі мати Аліни, 47-річна Ірина Михайлівна, переставляє на столах букети квітів. Розповідає, що із Зібровими познайомилася після того, як Олександр та Аліна розписалися.

— Саша ніколи не називав свого прізвища, — знизує плечима жінка. — Сподобався нам відразу. Інтелігентний хлопець.

— Я кілька разів випадково бачив Сашу й Аліну на вулиці, — долучається до розмови батько нареченої Ігор Манцуров, 55 років. Він працює ректором Українського університету фінансів і права. — Помітив, що Саша завжди подає Аліні руку, коли виходять із машини. Він же не знав, що я його бачу, — значить, справді вихований, — Ігор Германович поправляє "метелика" на шиї. — Відразу після розпису поїхали до Зібрових на дачу. Приготували шашлик, рибу на мангалі. Так і знайшли спільну мову. На вінчання я подарував дітям путівку. Від Зібрових — поїздка в Арабські Емірати, від нас — на Мальдіви, — усміхається.

Марина Зіброва гукає до офіціантки, щоб принесла сині нитки.

— Подол порвался, — показує розірваний край синьої атласної сукні.

Цікавлюся, чи подобається їй невістка.

— Вона на мене схожа більше, ніж на свою маму! — сплескує руками Зіброва. — Недарма кажуть, що сини вибирають дружин, схожих на матерів. Аліна точно, як я. Часом говорю Паші: "Папа, отстань!". І вона мамі може так само сказати. Тільки я старша, тому маю більше досвіду. Але молодость — не нєдостаток. Син завжди був трохи вередливим. У дитинстві називала його "вождь краснокожих", — сміється. — У рік він розірвав мою дипломну роботу! Писала її вручну, залишила на столі, щоби трохи поспати. Прокидаюся — а від роботи самі клапті! Якось ставили йому банки, щоб вилікувати бронхіт — то розкричався на весь будинок: "Рятуйте, убивають!" Аж сусіди збіглися! А у сім років у Голосіївському парку обігрував у шахи дорослих.

Олександр Зібров керує столичною лізинговою компанією. Його дружина Аліна нещодавно відкрила в Києві ресторан "Нірвана". Збирається відкрити ще два заклади.

— Допомагатимемо їм, звичайно, але вони вже рік живуть окремо, — ділиться Павло Зібров. — Уже самостійні. Пам"ятаю, як Саша у 13 років проколов вухо. Нам нічого не сказав. Повернувся додому з канікул, дивлюся — а в нього кульчик у вусі. А я ж голова Партії шанувальників жінок! Одразу дурні думки в голову: не дай Боже нетрадиційної орієнтації... Попросив зняти, але Саша навідріз відмовився. Тоді ми з ним уперше в житті побилися. Уперше й востаннє.


Зараз ви читаєте новину «Павло Зібров розплакався на вінчанні сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі