пʼятниця, 02 листопада 2012 06:15

Павло Лазаренко виходить на волю

У четвер збіг термін ув'язнення екс-прем'єра України 59-річного Павла Лазаренка. Він сидів у американській в'язниці "Термінал Айленд" поблизу Лос-Анджелеса. Його засудили на дев'ять років за відмивання коштів. Потім термін скоротили на сім місяців.

1998-го Генпрокуратура України порушила щодо Павла Івановича справу за розкрадання державного майна в особливо великих розмірах. Він виїхав із країни. Його затримали в аеропорту Нью-Йорка за незаконний в'їзд на територію США. Попросив політичного притулку. Однак в Америці розпочався суд над ним. Лазаренко п'ять років пробув під домашнім арештом.

У Штатах розлучився із першою дружиною Тамарою та одружився з молодшою за нього на 21 рік перекладачкою Оксаною Циковою. У них народилися троє дітей.

— Павло Іванович за останні 14 років багато займається спортом, — розказує 38-річна Оксана Цикова. — За ці роки були деякі медичні питання. Але зараз у нього добрий настрій і чудова фізична форма.

Лазаренко жодного разу не спілкувався зі своїми батьками після виїзду з України, розказують ті. Новини раз на тиждень їм розповідає Цикова, яку ніколи не бачили.

Екс-прем'єру зараз не варто повертатися в Україну, вважає політолог 53-річний Володимир Фесенко.

— Він ризикує поміняти американську в'язницю на українську. Якщо досі розслідують незаконні оборудки корпорації ЄЕСУ, подібні претензії в корупції у величезних масштабах можуть бути висунуті й до Лазаренка. Водночас є звинувачення на адресу Юлії Тимошенко у справі Євгена Щербаня (нардеп, якого вбили 1996 року. — "ГПУ"). Вони можуть безпосередньо стосуватися Павла Івановича. Не треба серйозно розглядати питання про його повернення в політику. На останніх виборах навіть люди, які вважали себе популярними та відомими, програли. А Лазаренко — це позавчорашній день української політики. За роки, доки його немає в Україні, тут тричі суттєво змінювалася політична ситуація. Він може потрапити в іншу країну, яка його забула і де він не матиме колишнього статусу та грошей для активної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «Павло Лазаренко виходить на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі