четвер, 23 жовтня 2008 16:47

Пасажир міг захлинутися блювотинням

"Близько 16.00 ми з другом сіли в автобус. Тільки зайшли на передні двері, побачили, що у проході лежить чоловік років 35–40, — пише у листі Володимир Луппо, 23 роки, з Полтави. — Я виріс у сім"ї медиків, знаю ознаки приступів у людей".

Читач стверджує, що у напівпритомного пасажира автобуса, який належить підприємству УМАК у Полтаві, найімовірніше, стався серцевий напад.

— Перевірив пульс на руках — не прощупується. Підняв його голову й побачив, що зрачки закотилися, — веде далі Луппо. — Все сидіння у рвоті. Думаю, може, п"яний. Нахилився і понюхав рот — запаху спиртного взагалі не було. Та й на бомжа чи алкоголіка він не схожий, одягнутий акуратно: в светрі, джинсах та курточці, з мобільним телефоном у шкіряній кобурі на поясі. Він міг захлинутися блювотними масами і померти.

Володимир із другом спробували підняти чоловіка, але не впоралися. Звернулися по допомогу до кондуктора.

— Вона каже: "І що я йому зроблю?". Спитав, чи є медична аптечка, — вона послала мене до водія. А той лише: "Це ще йому помагати — обригав нам тут усе!". Я почав давити на больові точки на щелепі, руках і вухах, привів його до тями. Кондуктор підійшла до мене й каже: "Якщо він вам так потрібен, то забирайте його з собою".

Ті п"яниці щодня лізуть в автобус

Чоловіки допомогли пасажирові сісти на сидіння. Координація рухів у нього покращилася, став відчуватися пульс.

— Та п"янючий він був, — коментує кондуктор Тетяна Мусійко, 48 років. — Заходив у центрі й весь хитався, заносило його. Впав на крісло, почав ригати, а тоді додолу сповз. Та я ж не медсестра, щоб приводити його до тями. В автобусі сидів капітан міліції. Я попросила помогти його вивести. А він: "Нєт, не хочу".

Пасажира запам"ятав водій автобуса 47-річний Ігор Мирний:

— Було, зайде якийсь п"яненький, два кільця поспить і виходе. А цей, дивлюся, рачки стоїть, кругом нього все обригане. Ми везли його цілий круг. У центрі я людей пересадив у другий автобус. На стоянку прийшов уже порожняком. Почали його тормошити й витягати з салону. А він б"ється, плюється, каже: "Ти мене ще попомниш".

Директор підприємства УМАК Михайло Макарчук запевняє, що до обов"язків кондуктора не належить надавати першу медичну допомогу пасажирам. За його словами, укомплектована аптечка у салоні була.

— Ті п"яниці щодня лізуть в автобус. І ми нічого з цим не зробимо, — скаржиться начальник служби безпеки підприємства Володимир Лук"янченко, 36 років. — А кілька разів у людей були припадки епілепсії, то одразу викликали "швидку".

Зараз ви читаєте новину «Пасажир міг захлинутися блювотинням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі